Annonce
Erhverv

Restaurationsbranchen erkender problemer med arbejdsmiljø

Der er fortsat problemer med arbejdsmiljøet i restaurationsbranchen, siger Horesta. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Horesta indkalder fagforeningen 3F og beskæftigelsesministeren til at drøfte arbejdsmiljø på restauranter.

Brancheorganisationen Horesta erkender, at der fortsat er problemer med arbejdsmiljøet i restaurationsbranchen.

Udmeldingen kommer som reaktion på en dokumentar, som TV 2 står bag. Første del af "Den bitre smag af Michelin" vises onsdag.

Tidligere medarbejdere på nogle af landets fineste restauranter giver blandt andet udtryk for, at der sker brud på ansættelseskontrakter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover oplever flere også, at en hård tone over for medarbejdere eksisterer.

Det får nu Horesta til at invitere repræsentanter fra fagforeningen 3F og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til en såkaldt trepartsdrøftelse.

- Med den foreslåede trepartsdrøftelse ser vi frem til at arbejde sammen med vores partnere om at igangsætte yderligere indsatser, der gavner både medarbejdere og branchen som helhed, siger Horesta-direktør Pia Voss.

Organisationen vil blandt andet forsøge at komme problemerne til livs ved at skabe mere gennemsigtighed i branchen.

Derfor skal en branchestandard introduceres, som skal kunne bruges til at synliggøre og dokumentere den enkelte restaurants indsatser og tiltag på arbejdsmiljøområdet.

De fineste restauranter skiller sig ud fra resten af branchen ved, at mange kommer - heriblandt også udenlandske medarbejdere - for at få en bestemt restaurant på CV'et.

Og så kommer sunde arbejdstider måske i anden række.

- Når man laver mad i verdensklasse, får man mulighed for at blive en af de bedste i verden. Det koster timer, siger Pia Voss.

- Men man skal finde en balance, for man kan ikke uge efter uge presse sig selv ud over sine grænser.

Med drøftelserne vil Horesta også nå ud til dem, som ikke er en del af medlemskredsen, siger Pia Voss.

- På den måde håber vi, at det ikke kun er den organiserede del af branchen, der gør brug af de værktøjer, man som arbejdsgiver har mulighed for at benytte.

Tidligere har Horesta givet medlemmerne mulighed for at benytte sig af en medarbejdertilfredshedsmåling, der både måler det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

/ritzau/

  • Restaurant The Samuel i Hellerup
    Der er fortsat problemer med arbejdsmiljøet i restaurationsbranchen, siger Horesta. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Erhverv

Scandlines sætter passagerrekord - men resultatet falder

Annonce
Annonce
Lolland-Falster

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting

Guldborgsund

Peder stopper efter 33 år

Falster

Krølls kvaler fortsætter: Skal indlægges igen

Indland

Sender nødråb til minister: Levestederne forsvinder

Guldborgsund

Skeptisk overfor nyt rådhus: Frygter flere sygemeldinger

Vejret

Varm uge skydes i gang med høj sol: Men regn truer

Nakskov

Her bliver Mads fra Nakskov hyldet foran 12.164 mennesker

Udland

Irans præsident og udenrigsminister er døde efter helikopterstyrt

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning

Politik

Efter få timer oppe: Valgplakater flået ned

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Lolland

Lykkelig formand: - Vi har haft flere end nogensinde

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej

Annonce
Annonce
Lolland

Vil skabe unikke totaloplevelser: Men laver nyt millionunderskud

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Nykøbing

Ekstatisk formand aflyser ALT: Selv tandlægen må vente

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid