Slagteriselskabet Tulip Food Company lukker fabrik i Sdr. Borup ved Randers. Lukningen berører ca. 170 medarbejdere.
Slagteriselskabet Tulip Food Company lukker sin fabrik i Sdr. Borup ved Randers med udgangen af december. Lukningen berører ca. 170 medarbejdere.
Lukningen sker i bestræbelserne på yderligere at effektivisere produktionen i Tulip og er et led i Danish Crowns handlingsplan, der blev lanceret tidligere i år, oplyser selskabet. Det kom dengang frem, at det ville blive nødvendigt at lukke et eller to anlæg i Danmark.
- Konkurrencen i fødevareindustrien er benhård og kræver en effektiv udnyttelse af alle virksomhedens aktiver. Tulip har i dag 10 fabrikker og deriblandt fire, der producerer pølser og pålæg. Det er for mange, hvis vi skal udnytte vores kapacitet optimalt. Derfor vælger vi nu at lukke fabrikken i Sdr. Borup, siger administrerende direktør Flemming N. Enevoldsen.
Lukningen berører ca. 170 medarbejdere.
- Jeg er selvfølgelig berørt over, at ca. 170 dygtige medarbejdere nu mister deres arbejde, men jeg er også fortrøstningsfuld. Fra Tulips side vil vi forsøge at hjælpe de afskedigede videre, og erfaringerne viser, at langt de fleste hurtigt kan få et nyt arbejde. Det håber vi selvfølgelig også i dette tilfælde, men det er klart, at den økonomiske krise gør det vanskeligere, siger Flemming N. Enevoldsen.
Produktionen fra fabrikken i Sdr. Borup bliver fordelt på Tulips øvrige fabrikker. Når lukningen er endeligt gennemført, vil Tulip have ni fabrikker i alt. Seks i Danmark, to i Tyskland og én i Sverige.
/ritzau/