Annonce
Femern

DANSKE FIRMAER KLART I FRONT MED FEMERN-OPGAVER

De mange danske virksomheder fordeler sig ud over det meste af landet, men flest på Sjælland og Lolland-Falster. Grafik: Femern A/S
Mere end 60 procent af de mange kontrakter, som indtil videre er indgået på Femern Bælt-byggeriet, er gået til danske virksomheder.

RØDBYHAVN: Danske virksomheder tegner sig for mere end 60 procent af de mange hundrede kontrakter, som indtil videre er blevet givet til underleverandører på byggeriet af den faste forbindelse under Femern Bælt. Det viser en ny opgørelse, skriver bygherren på kæmpeprojektet, Femern A/S, i en pressemeddelelse.

I alt har næsten 400 danske og udenlandske virksomheder vundet kontrakter på alt lige fra leverance af forskellige råmaterialer til it-support, mandskab, vagtservice og meget andet.

De mange danske virksomheder er fordelt over hele landet, heraf en stor del på Lolland og Falster, men også flere virksomheder fra hovedstadsområdet og Jylland er med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De danske virksomheder er flot repræsenteret på byggepladsen. Det er et tydeligt tegn på, at de ikke blot er meget konkurrencedygtige, men også i stand til at leve op til de høje kvalitetskrav, som vi og vores hovedentreprenører stiller til byggeriet, siger Henrik Vincentsen, administrerende direktør i Femern A/S, i pressemeddelelsen.

Firma i Aalborg

En af de danske virksomheder som har base længst væk fra byggepladsen i Rødbyhavn, men alligevel er gået målrettet efter at deltage i tunnelprojektet, er kranvirksomheden BMS fra Aalborg. I 2017 etablerede virksomheden en lokal afdeling på Falster, som siden opkøbte den lokale kranvirksomhed NKU og nu beskæftiger cirka 25 medarbejdere og 15 kraner og lastbiler.

- Som dansk virksomhed med nordjyske rødder er vi både stolte og ydmyge over at være valgt som leverandør for Femern-konsortierne FBC og FLC med alle vores ydelser indenfor kraner og særtransporter.

- Vi har også haft held med indgå kontrakter og levere ydelser til mange af konsortiernes underleverandører. Femern Bælt-tunnelen er en kæmpeopgave, som vi målrettet er gået efter, og vi er rigtig tilfredse med, at det er lykkedes, fortæller Kim Hvolbøl, projektsalgsdirektør for BMS A/S, i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udenlandske firmaer

Udover de danske virksomheder, som altså tegner sig for godt 60 procent af de indgåede kontrakter indtil videre, står tyske og hollandske virksomheder for hver cirka 15 procent, mens resten fordeler sig på andre lande.


  • De mange danske virksomheder fordeler sig ud over det meste af landet, men flest på Sjælland og Lolland-Falster. Grafik: Femern A/S
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ung stjerne-kok efter kæmpe hæder: - Jeg bliver helt forpustet

112

Firkantsdrama i Rødby: Voldspersoner tog flugten

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Falster

Vild hæder: Lokal restauratør får Michelin-stjerne

Sport

NFH-spiller gravid

112

Ung mand flygtede fra politiet, mens musikken bragede afsted

112

Varebil og lastbil i sammenstød

Lolland

Sygdom tvinger ø-færger til at sejle efter nødplan

Indland

Banker finder fejl i 20.000 gældssager

Politik

Venstre-formand regner med tilbagegang

Sport

Landsholdet vinker farvel til fodboldfans i Tivoli inden EM

Nykøbing

Mistede balancen efter slag: Så blev han sparket på åben gade

Udland

Over 2.000 mennesker meldes begravet i jordskred

Indland

Nye danske restauranter er under pres inden uddeling af michelinstjerner

Annonce
Annonce
Vejret

DMI varsler: Kraftig regn og skybrud på vej til Sydhavsøerne

Vejret

Vejret på LF: Lun mandag efterfølges af køligere tirsdag

Lokal nyt

Særligt fællesskab i København trækker tråde til Sydhavsøerne: Fylder 10 år

Guldborgsund

Ole føler sig tvunget til at lukke sin restaurant

Falster

Lokal restauratør i spil til eftertragtet hæder: "Kun den har niveauet"

112

30-årig er svært tilskadekommen efter overfald

Vejret

Skybrud og torden kan ramme landsdelen