Klub FTs gæster på Azorerne har været på besøg i en ananasplantage. Den azoriske ananas er en langsom fætter. Halvandet til to år er den undervejs i sit drivhus. Men resultatet er værd at vente på. Om få er det slut med ananas fra Azorerne.
Dagbog Azorerne 17.05
Af Ingrid Riis og Birgitte Grønning
Den azoriske ananas er en langsom fætter. Halvandet til to år er den undervejs i sit drivhus. Men resultatet er værd at vente på.
Det erfarede Klub FTs gæster på Azorerne lørdag, da de besøgte en ananasplantage og gik ture i de hvidkalkede drivhuse. Kalken beskytter mod den direkte sol, der skader frugten, mens den vokser laaaaangsomt men sikkert til en liflig spise. Ananassen på Azorerne er mild, frisk og let i sin sødme, hvor den, vi køber i butikker i i Danmark ofte kammer over i en lidt skarp, oversød smag. Det kan smages, at frugten har fået lov at modne på planten og ikke i lastrummet på et skib.
Naar ananassen er klar til høst lægger den "hovedet" lidt på skrå på planten og signalerer til sin gartner, at den er lige til at spise nu. Desværre er den azoriske ananas ikke bare langsom men også urentabel at dyrke. Ananasbruget er for ekstensivt til at tjene penge på, så når EUs støtte om få år forsvinder, forsvinder ananassen også fra Azorerne.