Annonce
Guldborgsund

Kæmpe boligbyggeri sendt til tælling

Byggeprojektet Sukkervænget vil efter planen ligge tæt op af den gamle Saxkjøbing Sukkerfabrik. Skitse: Sweco Architects
Byggeprojektet Sukkervænget med et samlet grundareal på 42.509 kvadratmeter og otte forskellige typer af bebyggelse på 15.008 boligkvadratmeter er løbet ind i store økonomiske udfordringer.

SAKSKØBING: En økonomisk mavepuster til en helt lille ny bydel. Det er i korte træk det, som har ramt det enorme projekt Sukkervænget, der blev præsenteret i Folketidendes spalter for første gang sidste sommer.

Siden er Sakskøbings største byggeprojekt i nyere tid med 165 boliger i forskellige størrelser ved Saxkjøbing Sukkerfabrik løbet ind i så store økonomiske udfordringer, at det kræver afgørende ændringer i den ellers for længst færdige 47 sider store mappe med projektbeskrivelse og skitser.

Må råbe politikerne op

- Vi er tvunget til at ændre i vores planer, og det er det, vi nu går og vurderer på. Vi har et rammebeløb, som  er et fast beløb, den almene sektor må bygge for målt pr. kvadratmeter. I øjeblikket er det omkring 18.600 kroner. Der er så store udfordringer med det nuværende rammebeløb, at vi er nødt til at råbe politikerne op. For det er ikke kun Sakskøbing Boligselskab, der har de her udfordringer. Det er hele landet, forklarer formand for Sakskøbing Boligselskab Lene Rørholt.

Hun henviser til, at det især er stigende materialepriser, som presser budgettet i et byggeprojekt som Sukkervænget så kraftigt, at det giver store udfordringer med at kunne holde sig inden for det førnævnte rammebeløb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Følger ikke prisudviklingen

- Kommunen ønsker udvikling i Sakskøbing, og jeg ved godt, at der ikke er meget, Guldborgsund Kommune kan gøre ved rammebeløbet, som fastsættes af Landsbyggefonden. Men et eller andet sted må der gøres noget i det politiske landskab, når rammebeløbet slet ikke kan følge med i den almindelige prisudvikling. Det gør det altså svært at lægge et budget, man skal holde sig inden for, mener Lene Rørholt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fortsat tro på projektet

Hvor store ændringerne eventuelt bliver i det store byggeprojekt, kan boligselskabsformanden ikke sige noget endegyldigt om på nuværende tidspunkt. Men der er fortsat tro på, at projektet gennemføres.

Noget af det, vi er begyndt at kigge mere på, er modulbyggeri.

Lene Rørholt, formand for Sakskøbing Boligselskab

- Noget af det, vi er begyndt at kigge mere på, er modulbyggeri. Det kan meget vel være, det bliver nødvendigt at skifte over til mere af den slags, hvis vi skal i land med projektet. På den måde kan vi dele byggeriet op i etaper og måske slet ikke skulle ud i at bygge færre boliger. Men alt det ved vi ikke så meget om lige her og nu, fortæller Lene Rørholt.

Kort om projekt Sukkervænget

  • Martin Skibsted, der ejer Saxkjøbing Sukkerfabrik-grunden, står for 20 procent af etagearealet i projekt Sukkervænget med private boliger. Sakskøbing Boligselskab står for resten af etagearealet opført som almene boliger.
  • Projektet Sukkervænget rummer planer om opførelse af fem parcelhuse på hver 150 kvadratmeter, 18 etplans-rækkehuse på hver 89 kvadratmeter, 30 halvandetplans-etageboliger på hver 80 kvadratmeter, 10 søhuse på hver 125 kvadratmeter, 22 toplans-etageboliger på hver 89 kvadratmeter, 16 toplans-rækkehuse på hver 89 kvadratmeter, 12 to og en halvplans-etageboliger på hver 83 kvadratmeter og endelig 52 punkthuse på hver 89 kvadratmeter.
  • Byggeprojektet Sukkervænget vil efter planen ligge tæt op af den gamle Saxkjøbing Sukkerfabrik. Skitse: Sweco Architects
Annonce
Guldborgsund

Nu igen: Ingen tog hele weekenden

Guldborgsund

Forældre i åbent brev: I løber fra jeres løfte

Annonce
Annonce
112

Bandidos-rockere anholdt: Politiet afslører stort kokainnetværk

Lolland-Falster

Vild stigning: Boligsalget boomer på Sydhavsøerne

112

Fartgrænsen var sat ned - 135 blev blitzet

Politik

Regeringen vil lette skatten for familievirksomheder

Guldborgsund

Nu igen: Ingen tog hele weekenden

Lolland

Gitte indfangede Nakskov-hunden: Måtte sove flere dage i bilen

Vejret

Lovende udsigt: Nu kommer sommervejret for alvor til LF

Trafik

Løbsk vindmølle stoppede tog over Storstrømsbroen

Lokal nyt

Opdager brud på datasikkerhed: Følsomme oplysninger lå frit tilgængelige

112

Kørte delebilen direkte i Søerne og flygtede

Indland

Har du bemærket det? Takeaway-måltider er vokset i størrelse

Indland

Efter fem år: Det kan grev Nikolaj kalde sig nu

112

Korsør-sagen: Bortførelse af 13-årig pige kan være planlagt

Guldborgsund

Forældre i åbent brev: I løber fra jeres løfte

Skraldenyt

Glæder sig over affalds-succes: - Vi er dygtige til det

Indland

Vold og chikane mod lærere: Hele 46 skoler har fået påbud

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Katalog lagt frem: Risikerer store besparelser i Guldborgsund Kommune

Erhverv

Medie: Calle-firmaer har snydt for flere millioner

Indland

Brand udbrudt i Novo Nordisk i Bagsværd

Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

112

Væltede 82-årig og trampede på hund: Nu er der nyt fra politiet

Guldborgsund

Begejstrede anmeldere: Masser af stjerner til revyen

112

Voldtægtsanklaget rumænsk mand har ingen forklaring på DNA-spor