Annonce
Guldborgsund

Lokale byggevirksomheder dumper stort i kontrol

En aktion mod virksomheder i Nykøbing gav pote. Foto: Skattestyrelsen
20. marts var Skattestyrelsen på besøg hos otte virksomheder i Nykøbing. Hos syv af dem var der tegn på problemer med skat og moms hos udenlandske medarbejdere.

Syv ud af otte virksomheder i Nykøbing viste tegn på social dumping.

Det er resultatet, efter Skattestyrelsen i samarbejde med Arbejdstilsynet og politiet slog til hos otte virksomheder. Tilsynene, som fandt sted onsdag den 20. marts, var en del af en landsdækkende aktion.

De syv virksomheder i Nykøbing er alle hovedsageligt beskæftiget inden for byggebranchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De kan alle se frem til yderligere kontrol fra os, så vi kan få rettet op på forhold og gjort regninger op i de situationer, hvor det er nødvendigt, siger Ernst O. Nielsen, der er funktionsleder i Skattestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Problemer med skat og moms

I de otte kontrollerede virksomheder i Nykøbing har Skattestyrelsen talt med 21 udenlandske medarbejdere. I disse tilfælde har der især været problemer vedrørende regler for arbejdsudleje af medarbejdere og om medarbejdere og selvstændige reelt er lønmodtagere, selvom de ikke aflønnes efter reglerne herom.

- I Nykøbing F. er der forskellige problemer, vi skal have fulgt op på. Der er tre udenlandske enkeltmandsvirksomheder, der reelt bør anses for at være lønmodtagere i de danske virksomheder, de udfører arbejde for. Samtidigt skal ni udenlandske arbejdere registreres som lønmodtagere hos et dansk selskab. Det betyder, at der løbende skal afregnes dansk skat af deres indtægter. Og så har vi tre virksomheder, som vi mener skal momsregistreres i Danmark, siger Ernst O. Nielsen.

Om aktioner mod social dumping

Skattestyrelsen har siden 2012 indgået i en fælles myndighedsindsats mod social dumping sammen med Arbejdstilsynet og politiet. Formålet er at sikre, at arbejde følger den danske lovgivning samt forebygge konkurrenceforvridning blandt virksomheder, der anvender udenlandske underleverandører og ansatte.

Indsatsen sker gennem målrettede fælles kontrolaktioner mod brancher og virksomheder, hvor der vurderes at være risiko for svindel fx på byggepladser, restauranter, gartnerier, rengøring og i landbruget. Som led i indsatsen gennemfører de tre myndigheder en række fælles kontrolaktioner. I 2024 er det planen at gennemføre otte landsdækkende aktioner samt 40 regionale aktioner.

Skattestyrelsens rolle i myndighedssamarbejdet er at kontrollere, om udenlandske virksomheder og arbejdstagere er registreret korrekt i forhold til moms og skat, samt om moms og skat er angivet og betalt korrekt.

Skattestyrelsen

Ofte kan det skyldes misforståelser, at udenlandske underleverandører ikke registreres korrekt efter danske regler. Det kan i sidste ende koste penge for de danske virksomheder, der har gjort brug af udenlandske underleverandør.

- Det er vigtigt, at danske virksomheder sikrer sig, at deres udenlandske underleverandører registreres korrekt. Både fordi det kan skabe unfair konkurrence, men også fordi den danske virksomhed kan komme til at hæfte for en manglende skat, hvis den udenlandske underleverandør ikke er registreret korrekt, siger Ernst O. Nielsen.

Tidligere har Folketidende skrevet, at en udenlandsk mand fra en af arbejdspladserne i Nykøbing forsøgte at stikke af fra myndighederne under kontrollen. Han blev hurtigt fanget af politiet, og det viste sig, at han ikke havde nogen former for ID. Han blev dengang anholdt og sigtet efter udlændingeloven.

I alt blev 78 virksomheder kontrolleret i den landsdækkende aktion. I 65 af tilfældene var der indikationer på social dumping.

  • En aktion mod virksomheder i Nykøbing gav pote. Foto: Skattestyrelsen
Annonce
Nykøbing

Pryglet ud af Aarhus: Ny øretæve til NFC

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Annonce
Annonce
Nykøbing

Pryglet ud af Aarhus: Ny øretæve til NFC

Lokal nyt

Alt for våde marker: De er ærgerlige og frustrerede

Lokal nyt

Krævede syv års arbejde: Nu er det endelig klar

Sport

Claus Jensen: Vi skal lære af de her perioder

Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Annonce
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder