Kraftig mug og skimmelsvamp i kælderen hos Restaurant Holger gav en indskærpelse og en utilfreds smiley.
Restaurant Holger i Toldbodgade i Nykøbing F. har haft besøg af håndværkere, der har haft travlt med at udbedre kritikpunkterne fra fødevarekontrollens seneste besøg 31. januar.
Restauranten fik en indskærpelse for blandt andet at opbevare fødevarer i et køleskab i et kælderrum, der havde kraftig vækst af mug og skimmelsvamp på væggen og kraftig afskalning af maling og puds på vægge og loft.
Holger fik et direkte forbud mod at opbevare fødevarer der, før rummet var blevet vedligeholdt.
Den anden indskærpelse gik på personaletoilettet, som var umuligt at bruge, da det var optaget af parasoller, møllehjul og træplader, som heller ikke faldt nåde for fødevarekontrollens blik.
I køkkenet handlede en tredje indskærpelse om knækkede fliser over den kolde jomfru og i opvaskerummet. Og manglende vedligeholdelse af lister i køleskab og kold jomfru.
Endelig satte kontrollen en fjerde finger på manglende dokumentation for varemodtagelse af laks til restauranten.
Indskærpelserne fører til et ekstra, opfølgende besøg i restauranten, som restauratør Frank Mørn forventer i den kommende uge.
- Det hele er udbedret, så jeg vil gerne have besøg hurtigt igen, siger Frank Mørn og tilføjer:
- Jeg har måske nok være lidt for sløv med at få ordnet den kældervæg, for jeg vidste jo godt, at den ikke var god. Det er et gammelt hus med en kold ydervæg, hvor der har været en vandskade, som er tørret op i nogle skjolder. Jeg var i USA i 14 dage, mens kontrollen kom, så det var jo ærgerligt, at det lige skulle falde sammen, siger Frank Mørn.
Fødevarekontrollens kritik af de knækkede fliser i køkken og opvaskerum mener han ikke er rimelig.
- Den væg med fliserne er meget skæv, og de fliser har været knækkede i fem-seks år fra før, jeg overtog forretningen. De har aldrig tidligere været et problem, når kontrollen var her, så det forstår jeg ikke, at de pludselig er nu. Men nu er de repareret, melder Frank Mørn.
Parasoller med mere er også flyttet ud af personaletoilettet.
- Men personalet bruger under alle omstændigheder mest kundetoilettet, for det ligger nærmere.
De papirer, der skulle dokumentere leveringen af laksen, lå i følge Frank Mørn sammen med momsregnskabet i en mappe hos revisoren, da kontrollen kom.
- Det må de selvfølgelig ikke. Og sådan er det, konstaterer Frank Mørn.