Den Danske Ordbog er fredag blevet opdateret med 241 nye opslagsord, 36 betydninger og 10 nye faste udtryk.
Derudover er 485 eksisterende ord og udtryk blevet væsentligt revideret.
Særligt nye ord og mad og drikke er blevet tilføjet til ordbogen.
Nogle af de nye ord om kulinariske delikatesser, mad og drikke:
* "Biospand"
Skraldespand til organisk affald fra madlavningen.
* "Bællevin"
En letdrikkelig og god vin.
* "Citronkage"
Kage der indeholder citronsaft, revet citronskal eller frugtkød fra citronen.
* "Juicebar"
Serveringssted, der tilbereder og sælger forskellige slags juice og smoothies.
* "Hjemmebrygning"
Det selv at fremstille en alkoholisk drik - eksempelvis øl eller vin - i sit hjem.
* "Madbanan"
Banan som bruges i madlavning - især den store, stivelsesholdige sort plantain, der er mindre sød og især tilberedes umoden, mens den har grøn skræl.
* "Nigellafrø"
Lille, tørret, matsort frø fra planten sortkommen.
* "Pakora"
Indisk snack af dybstegte grøntsager eller kød indbagt i en tynd, sprød og krydret dej.
* "Pho"
Suppe af vietnamesisk oprindelse som består af bouillon, nudler og krydderier.
* "Pilaf"
Ret der tilberedes af ris tilsat krydderier, grøntsager og eventuelt kød.
* "Skemad"
Grød, mos eller lignende letfordøjelig kost som spises med ske. Gives især til småbørn.
* "Tørsalte"
Konservere madvarer ved at drysse eller gnide dem med salt uden at tilsætte væske.
Kilde: Den Danske Ordbog.
/ritzau/