Lille oprejsning for René Holten Poulsen

René Holten Poulsen, Maribo Kajakklub, blev nummer syv i finalen i 500 meter enerkjak ved VM i Duisburg. Foto: Keld Navntoft, Scanpix
Maribo-kajakroeren blev nummer syv i A-finale på 500 meter enerkajak.

DUISBURG: Efter torsdagens skuffelse over ikke at kvalificere sig til A-finalen på den olympiske kongedisciplin 1000 meter enerkajak fik René Holten Poulsen, Maribo Kajakklub, en smule oprejsning i fredagens 500 meter enerkajak.

René Holten Poulsen kvalificerede sig som nummer tre i det indledende heat fredag formiddag efter Timon Maurer, Østrig, og Inigo Pena, Spanien, i et meget tæt opløb, hvor danskeren kun var 1,262 sekund efter den vindende båd.

Det gav en yderbane i A-finalen sent fredag eftermiddag, hvor René Holten Poulsen ikke fik den bedste start og halvvejs gennem distancen var han nede på sjettepladsen og sluttede ved mållinjen som nummer syv.

Balint Kopasz, Ungarn, vandt VM-guld med tiden 1.36,262 minutter foran Jean van der Westhuyzen, Australien, og Fernando Pimenta, Portugal.

René Holten Poulsen roede i tiden 1.38,321 minutter - altså 2,059 sekunder efter vinderen.

Den dansk 500 meter firerkajak med Katrine Jensen, Maribo Kajakklub, og Pernille Knudsen, Vandsport 20 samt Bolette Nyvang Iversen og Sara Milthers, Hellerup, gik glip af A-finalen, da de måtte nøjes med fjerdepladsen i semifinalen, hvor kun de tre bedste både gik videre til medaljekampen.

Den danske kvartet blev i en tæt kamp om tredjepladsen slået af Norge, der på en kraftfuld slutspurt passede danskerne, der ellers lå på andenpladsen halvvejs. Norge var blot 0,705 sekund foran Danmark, der i stedet skal ro B-finale, der blev afviklet efter redaktionen sluttede.

Emma Aastrand Jørgensen skal på vandet både lørdag og søndag. I dag gælder det i første omgang finalen på den klassiske 500 meter enerkajak. Senere handler det om semifinalen i 500 meter toerkajak med Frederikke Hauge Matthiesen, Lyngby.

Duoen skal ro finale søndag - enten A- eller B-finale.