NAKSKOV: Ved DM i Grill, der i weekenden blev afviklet i Aarhus, blev Nakskovholdet Team Sydhavsgrill Danmarksmester i pulled pork, og holdet tog to øvrige flotte placeringer.
Det skete med en andenplads i "Den hemmelige," som skulle bestå af en ret med bacon. Team Sydhavsgrill lavede pasta carbonara, og desuden fik holdet fra Nakskov en tredjeplads i brisket, der er et helt oksebryst, og som det tager op til 24 timer at tilberede.
- Lidt fedt at stille op i seks kategorier og komme på podiet i de tre, lyder det fra en træt grillmester, Lars Wassileffsky.
Der stillede 19 hold op i DM i Grill.
Team Sydhavsgrill består ud over teamchef Lars Wassileffsky, Nakskov, af kok og køkkenchef Jim Feilberg, Utterslev, Leon Jensen, Nakskov og Jesper Madsen, København, der har en stærk relation til Vestlolland, da han er Jims gode ven.
Det var Danish Barbecue Association , der afviklede DM i Grill. Det foregik ved Århus Food Festival.
Ud over egne krydderiblandinger bruger Team Sydhavsgrill også deres egen blanding af træpiller, der gerne skal distancere dem positivt fra konkurrenterne - og det lykkedes altså . Den håndmiksede træpille-blanding indeholder blandt andet kirsebærtræ, der er blandet i af en af producenterne.
Hvornår skal vi så smage det?
- Det sidder vi lige og taler om. Vi laver en dag, hvor man kan købe en billet på forhånd, så vi ved, hvor mange der kommer, og så vil vi lave de retter, vi vandt med, fortæller en glad Lars Wassileffsky.