Annonce
Lolland

Så lykkedes det for søllesteddrengen!

Seks års hårdt arbejde udløste en Michelin-stjerne - og endnu en flot anerkendelse til lokal kok.

Græd du, da du fik at vide, at du fik en Michelin-stjerne til din restaurant?

- Nej, men jeg var lettet, stolt og glad, og at min kone, der er daglig leder af restauranten, fik så i tillæg Serviceprisen for bedste service i Skandinavien - det er bare stort, forsikrer køkkenchef, kok og medindehaver af restaurant À L’aise i Oslo, Ulrik Jepsen, der nu er rykket op i topkok-klassen.

Den finske by Turku var mandag 12. juni vært for uddelingen af de nordiske stjerner i årets Michelin-madguide og Ulrik Jepsen var altså en ad dem der blev drysset stjerner ud over.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis nogen tænker, ham kender jeg da, er det måske fra Søllested og skolegangen i Halsted og på Stenoskolen i Nakskov, eller fordi Ulrik og familien ofte er på ferie på Lolland, hvor hans mor stadig bor.

I 2017 åbnede han sammen med sin kone, Mia Kondrup, og en medinvestor egen restaurant i Oslo, og målet for Ulrik, der har arbejdet på andre Michelin-restauranter, har fra dag ét været at få en Michelin-stjerne til À L’aise.

Lang og sej kamp

- Det har være en lang og sej kamp, som vi har brugt seks år på, og jeg er hidtil taget skuffet hjem hvert år fra stjerne-uddelingen. Efterfølgende har vi så hvert år forsøgt at blive fem til ti procent bedre til det, vi gør.

Det har være en lang og sej kamp, som vi har brugt seks år på, og jeg er hidtil taget skuffet hjem hvert år fra stjerne-uddelingen. Efterfølgende har vi så hvert år forsøgt at blive fem til ti procent bedre til det, vi gør.

Ulrik Jepsen

- Vi har en liste med punkter fra a til z, og det gælder alt fra, hvad vi gør, når gæsterne står i døren til hvordan vi gør alt bedre, nævner Ulrik Jepsen.

- Så selv om vi var skuffede har vi så prøvet at gøre det bedre og bedre.

Forrige mandag gav det resultat.

At man spiser godt på restauranten og får god service har de norske madanmeldere da heller ikke været i tvivl om og har igen og igen givet restauranten bedst karakter ud af det mulige.

Stjernen i Michelin-guiden og dermed den internationale anerkendelse har allerede haft indvirkning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange bookinger

- Det har virkelig givet et skub. Vi har fået mange bookinger, og der er nu tre uges ventetid på at få et bord, fortæller Ulrik Jepsen, der tilføjer, at det både finansielt og omkring driften af restauranten giver tryghed.

Michelin-stjernen blev rigtig fejret i Turku, men fremadrettet bliver det nu vigtigere end nogensinde at præstere, er Ulrik Jepsen klar over, og han er da også for længst tilbage i køkkenet, hvor norske produkter som fisk og skaldyr - der virkelig er i en klasse for sig, forsikrer han - forvandles til retter til gæsterne.

Kød og "Canard à la Presse" - altså and med sauce af saft og blod fra presset andeskrog-  er også en af signaturretterne på restauranten. Danskerne har måske set den særlige anderpresse i restauranten på Søllerød Kro, hvor Ulrik Jepsen tidligere har været souschef.

Tre uger i juli holder À L’aise dog ferielukket, da familien er på Lolland.

- Du kan måske møde os på Cafe Vin og Brød i Maribo, hvor vi nyder en kop kaffe eller et glas vin , lyder det fra den glade køkkenchef.



Ulrik Jepsen cv

  • Ulrik Jepsen er 38 år og født og vokset op i Søllested på Lolland. I Højrebygade, tilføjer han. Ulrik gik først i Halsted-Avnede Centralskole og senere på Stenoskolen i Nakskov, som han forlod for cirka 22 år siden med folkeskolens afgangsprøve efter 9. klasse.
  • Ulrik kom derefter på efterskole og fik efterfølgende deltidsarbejde hos en grønthandler i København, der havde gode økologisk produkter, som fangede hans interesse - og så tog det ene det andet, som Ulrik Jepsen selv udtrykker det. 
  • Han blev uddannet kok i Norge på Engø Gård, syd for Oslo, og har siden fået erfaring både hjemme i Danmark og i udlandet. 
  • Det gælder restauranter som Like Waterside Inn in England samt Kokkeriet, d'Angleterre og Søllerød Kro i Danmark. Lysten til at rejse førte Ulrik og hans familie til Norge, hvor han blev køkkenchef på sit tidligere uddannelsessted, Engø Gård.
  • For seks år siden åbnede Ulrik Jepsen sammen med sin kone, Mia Kondrup, og en dansk medinvestor, Jan Nielsen, egen restaurant i Oslo. Parret ejer 50 procent og Jan Nielsen den andel halvdel.
  • Den franskinspirerede gourmetrestaurant hedder À L’aise, hvilket betyder "Komfortabel." Den ligger lige ved Vigelandsparken.
  • Der er syv ansatte i køkkenet og seks på service, og Ulrik Jepsens bonusdatter, Eloise, har desuden fritidsarbejde med rengøring i restauranten. Mia Konderup er daglig leder af restauranten.
Folketidende


De er syv ansatte i køkkenet, inklusiv Ulrik Jepsen. Privatfoto



  • Nak alaise 4
  • Nak Alaise 1
    De er syv ansatte i køkkenet, inklusiv Ulrik Jepsen. Privatfoto
Annonce
112

Sag om babypiges voldsomme død: Nu har "faren" besluttet sig

Lolland

Sygdom tvinger ø-færger til at sejle efter nødplan

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ung stjerne-kok efter kæmpe hæder: - Jeg bliver helt forpustet

112

Firkantsdrama i Rødby: Voldspersoner tog flugten

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Falster

Vild hæder: Lokal restauratør får Michelin-stjerne

Sport

NFH-spiller gravid

112

Ung mand flygtede fra politiet, mens musikken bragede afsted

112

Varebil og lastbil i sammenstød

Lolland

Sygdom tvinger ø-færger til at sejle efter nødplan

Indland

Banker finder fejl i 20.000 gældssager

Politik

Venstre-formand regner med tilbagegang

Sport

Landsholdet vinker farvel til fodboldfans i Tivoli inden EM

Nykøbing

Mistede balancen efter slag: Så blev han sparket på åben gade

Udland

Over 2.000 mennesker meldes begravet i jordskred

Indland

Nye danske restauranter er under pres inden uddeling af michelinstjerner

Annonce
Annonce
Vejret

DMI varsler: Kraftig regn og skybrud på vej til Sydhavsøerne

Vejret

Vejret på LF: Lun mandag efterfølges af køligere tirsdag

Lokal nyt

Særligt fællesskab i København trækker tråde til Sydhavsøerne: Fylder 10 år

Guldborgsund

Ole føler sig tvunget til at lukke sin restaurant

Falster

Lokal restauratør i spil til eftertragtet hæder: "Kun den har niveauet"

112

30-årig er svært tilskadekommen efter overfald

Vejret

Skybrud og torden kan ramme landsdelen