Nu kan vi om kort tid se markerne, der begynder at grønnes og farverne vender for alvor tilbage i landskabet.
Vejret har virkeligt været smukt de seneste dage. Solskin og 2-cifrede varmegrader de fleste steder - bortset fra de østvendte kyster - har sat aktiviteten i haven på højeste gear. Varmen er kommet og jorden er begyndt at blive varm igen efter den kolde vinter.
Det er blevet tid til at så frø, sætte kartofler og løg. De traditionelle grøntsager skal sås, og alle de nye sorter skal afprøves. Det er både den mindste køkkenhave og den helt store køkkenhave, som i de kommende måneder kommer til at danne rammen om et af livet helt store mirakler.
Et lille bitte frø lagt i jorden bliver til den lækreste gulerod - den indtørrede ært til de lækreste ærter, for ikke at tale om den runkne kartoffel, der ender med at give liv til de lækreste nye kartofler. Tanken om de første portion af nye kartofler er indbegrebet af dansk sommer. Forårets ritualer med at gøre haven klar til en ny sæson og efterfølgende så
Også markerne er efterhånden sået til. Landmændene har arbejdet i døgndrift på alle de gode dage her i april, hvor det har været gunstigt så-vejr. Fra tidlig morgen til meget sen aften har de store og efterhånden meget højteknologiske landbrugsmaskiner kørt markerne tynde for at få årets afgrøder i jorden.
Det er altid et flot og tydeligt tegn på foråret, når såmaskinerne kører i marken. I kølvandet følger også udkørselen med gyllen. Lugten er grim, men gudskelov kortvarig. Vejret har drillet lidt med mange regnvejrsdage, og det har forsinket roerne lidt. Så når vejret arter sig, så kan vi også se lygterne langt ude på markerne om aftenen. Fordi der arbejdes igennem, så såningen kan blive overstået hurtigst muligt.
Nu kan vi om kort tid se markerne, der begynder at grønnes og farverne vender for alvor tilbage i landskabet. Livets cirkel er startet forfra - hver gang opleves som et mirakel, og derfor skal vi huske at nyde det hver gang. Fordi det går så stærkt og vi kan midt i al travlheden i dagligdagen glemme at stoppe og og nyde naturens forunderlighed.