MARIBO: Museum Lolland-Falster inviterer til middag hos falsterbonden. Her vækker museet 1800-tallets hverdag til live, og gennem en unik, historisk smagsoplevelse med tilhørende fortællinger får du en helt særlig museumsoplevelse. Det sker fredag 7. juli fra klokken 17.30 til 20 i De Gamle Huse, Meinckes Vej 5 i Maribo. Billetten inkluderer omvisning, mad samt øl eller most, og arrangementet er ikke egnet for børn under 7 år.
- Når du denne aften skal til middag hos Falsterbonden, tager vi dig med på en sanselig erindringsrejse gennem de forskellige sociale lag, som en 1800-tals landsby bestod af. Undervejs byder vi på en bred smagspalet af spændende retter, når vi går rundt i landsbyen og spiser med hos både falsterbonden, skolelæreren, landarbejderen og kapellanen, fortæller Vibeke Knöchel Christensen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster og ansvarlig for museets store madprojekt.
Med på turen rundt i husene fortæller frilandsmuseets ansvarlige inspektør Anne-Lotte Mathiesen og museumsinspektør Vibeke Knöchel Christensen om landsbysamfundets forskellige vilkår og roller og om livet og døden på landet i 1800-tallets samfund.
Glæd dig til at smage Bondekonens svupsakker: fyldte æbleskiver med snaps, Skolemesterens mellemmad: sprødt rugbrød med støv af flæskesvær og lardo samt rå grøntsager med dip, Ane Huggemands varme frokost: cremet perlebyggrød med bagte porrer og løvstikke, Bondens middag: langtidsbagt svinenakke med ølsauce, pærer og bagt kartoffel, Møllerens kage: mikmuskage med tørrede frugter og koldt smør og Kapellanens dessert: grød på sommerbær med pisket fløde og crumble.