2.000 tilskuere på pinebænken i Spar Nord Boxen

Stor jubel blandt spillerne efter sejren over Skanderborg. Foto: Ingrid Riis
NFH var længe bagud mod undertippede Skanderborg.

NYKØBING: Åbningsfesten i Spar Nord Boxen i Nykøbing blev nøjagtig som de næsten 2.000 tilskuere kunne ønske sig. De skulle dog grueligt meget igennem før NFH havde nedkæmpet tapre Skanderborg, der længe var i førersædet, og en overgang lignede et hold, der skulle tage to meget overraskende point med hjem til det østjyske.

De to point blev dog i Nykøbing takket være en fantastisk slutspurt, hvor NFH med seks mål i træk sikrede sig sejren på 33-27.

Klar til kamp i boxen. Foto: Ingrid Riis

Gevaldigt på krogen

Skanderborg havde NFH gevaldigt på krogen i de første 45 minutter. Nervøsiteten og den megen virak omkring åbningen af den nye hjemmebane sad i de lokale spillere, der havde svært ved at få sat spillet ordentligt sammen.

Nervøsiteten sad i de gule i begyndelsen af kampen. Foto: Ingrid Riis

I begge ender var der problemer, og i sær forsvarsmæssigt kom Skanderborg alt for let til deres scoringer.

Gæsterne førte med op til tre scoringer i første halvleg, men i de sidste minutter op mod pausen blev de ramt af en udvisning, og det udnyttede NFH til at komme på omgangshøjde ved stillingen 14-14.

Gæsterne førte mange gange i første halvleg. Foto: Ingrid Riis

Problemer i defensiven

Så skulle man tro at nerverne var rystet af, men der var fortsat problemer i defensiven, hvor NFH ikke kunne holde tæt, og de mange medlevende tilskuere kiggede vantro på hinanden, da Skanderborg bragte sig foran med 25-22.

NFH-træner Jakob Larsen tog en timeout og satte Amalie Wulff på banen til at styre angrebsspillet. Det var en rigtig god idé, for den uortodokse playmaker var lige hvad NFH havde brug for.

Der var tæt kamp på banen. Foto: Ingrid Riis

Tog virkelig fat

Angrebsspillet begyndte nu at virke efter hensigten, og i den modsatte ende tog Cecilie Greve virkelig fat i målet og lukkede helt ned.

Gæsternes bedste Line Berggren Larsen udlignede til 27-27, men så var det slut for østjyderne.

NFH-træner Jakob Larsen havde en travl aften. Foto: Ingrid Riis

Båret frem af publikum lyste Moa Högdahl op med nogle vigtige scoringer assisteret af Amalie Wulff, og da Rosa Schmidt fra højrefløj gjorde det til 30-27 var sejren i hus.

Skanderborg havde ikke flere kræfter i tanken, og NFH scorede også kampens tre sidste mål til slutfacit 33-27.

Cecilie Greve virkelig fat i målet. Foto: Ingrid Riis