AaB cementerer topplacering med sikker sejr i Horsens

Træner Oscar Hiljemark og AaB ligner et hold, der kun har tænkt sig at tilbringe en enkelt sæson i den næstbedste række. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der var aldrig tvivl om udfaldet, da AaB fredag aften slog AC Horsens 4-1 på udebane.

AaB fortsætter med at ligne en hold, der kun har tænkt sig at tilbringe en enkelt sæson i landets næstbedste fodboldrække.

Fredag aften gæstede nordjyderne AC Horsens, hvilket kastede en 4-1-sejr af sig til holdet fra Aalborg.

Med sejren cementerer AaB sin position som rækkens førerhold med 30 point efter 12 kampe. Tre point foran Sønderjyske på andenpladsen.

Allerede efter mindre end ti minutters spil fik gæsterne en god start på opgøret, da midtstopperen Sebastian Otoa opfangede en løs bold i Horsens-feltet efter et hjørnespark og sendte gæsterne i front.

Det var 19-årige Otoas første scoring for holdet.

Den unge forsvarsspiller havde fået smag for målscoringen, og efter lidt mere en 20 minutter bragte han AaB på 2-0, da han ligeledes sparkede en løs bold i Horsens-feltet over stregen.

I begyndelsen af anden halvleg så godt som afgjorde Younes Bakiz opgøret, da han gjorde det til 3-0 på et straffespark.

Med små 20 minutter tilbage reducerede hjemmeholdets Anders K. Jacobsen til 1-3, men Horsens kom aldrig for alvor tæt på et comeback.

I kampens slutminutter lukkede og slukkede Pedro Ferreira til 4-1 på en omstilling for AaB.

Nordjydernes konkurrenter i toppen var også i aktion fredag, da rækkens nummer tre, Fredericia, tog imod Sønderjyske, der ligger nummer to. Inden opgøret skilte kun et enkelt point de to hold ad.

Fredericia kom tidligt i opgøret foran, og det så længe ud til, at hjemmeholdet skulle overtage andenpladsen.

Gæsternes Peter Christiansen ville det dog anderledes, og med to mål i det sidste kvarter sørgede kantspilleren for, at Sønderjyske kunne tage hjem med en 2-1-sejr i bagagen.

På Østerbro i København var der lagt op til et opgør mellem to hold fra den nedre del af tabellen, da Hillerød Fodbold gæstede B.93.

Gæsterne tog sejren med 1-0 og bevæger op på en ottendeplads, hvilket også betyder, at holdet går forbi B. 93, der ligger nummer ti.