AaB og Kolding deler i målrig affære

AaB's Mathias Jørgensen scorede sit syvende mål i foråret for nordjyderne. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kolding var bedst, men AaB udnyttede mulighederne, da de to hold spillede 3-3 i Aalborg.

Det var ikke til at se, at AaB har solid kurs mod Superligaen, da nordjyderne søndag eftermiddag tog imod Kolding IF.

I en underholdende affære, der endte 3-3, var Kolding i store dele bedst, mens AaB viste skarphed, når mulighederne bød sig.

Lørdag havde Fredericia slået Hobro med 2-1, hvilket betød, at AaB ikke havde mulighed for at sikre oprykningen til Superligaen med en sejr søndag.

Oprykningen kan til gengæld sikres i næste spillerunde, hvis det bliver til sejr på udebane over Fredericia, og Sønderjyske får point mod netop Kolding.

Østjyderne kom bedst ud af starthullerne søndag eftermiddag, og allerede efter fem minutter kom Kolding i front, da Thomas Mikkelsen satte indersiden på et indlæg.

Det vækkede ikke AaB, der var skidt spillende i første halvleg.

Få minutter før pausen blev den østjyske føring fordoblet, da Mikkel Jespersen langt udefra scorede direkte på frispark i en situation, hvor AaB-keeper Rody de Boer så skidt ud.

AaB fik dog et skud optimisme inden pausen, da den rutinerede stopper Rasmus Thelander kom højest på et hjørnespark og stangede reduceringen ind.

Knap var de to mandskaber kommet ud efter pausen, før nordjydernes topscorer i foråret, Mathias Jørgensen, bragte balance i regnskabet med sin syvende scoring efter nytår.

Derfra skulle man tro, at holdet, der har kurs mod Superligaen, ville indlede jagten på et føringsmål, men sådan gik det ikke.

Kolding viste god moral og bød sig igen til i opgøret med flere gode muligheder.

Ti minutter inde i anden halvleg kom østjyderne på ny foran ved en scoring af Abdoulie Njai.

Underholdningen fortsatte i den livlige anden halvleg, og efter 63 minutter svarede AaB igen. Melker Widell rundede elegant Kolding-forsvaret og sparkede sikkert udligningen i nettet.

Hen mod slutningen var det, som i størstedelen af kampen, Kolding, der var bedst, men østjyderne manglede den sidste kvalitet i nordjydernes felt.