AaB skuffer med uafgjort hjemme mod Helsingør

Oscar Hiljemark og AaB-tropperne måtte nøjes med 2-2 på hjemmebane mod FC Helsingør. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Topholdet kunne ikke leve op til den store favoritrolle mod FC Helsingør, der sled sig til 2-2 i Nordjylland.

AaB kunne ikke leve op til rollen som storfavorit søndag, da topholdet spillede 2-2 mod FC Helsingør, der ikke har vundet en kamp i 1. division siden slutningen af juli.

Topholdet kæmpede størstedelen af kampen med spillet, og det udnyttede Alvaro Santos' tropper, der med næb og kløer kæmpede sig til et point i Nordjylland.

Det er anden gang i sæsonen, at de to hold deler i porten.

Med det ene point i Aalborg indtager Helsingør fortsat 11.-pladsen under stregen, mens AaB holder fast i førstepladsen, et enkelt point foran Sønderjyske.

AaB kom uinspireret ud til søndagens kamp og spillede i store del af første halvleg for langsomt.

Det udnyttede Helsingør, der stod godt på banen og holdt hjemmeholdet i skak i defensiven.

Gæsterne kom også foran, da Mathias Christensen efter lidt mere end en halv time scorede til 1-0.

Få minutter inden pausen fik Kasper Jørgensen og AaB svaret igen med en udligning til 1-1.

AaB startede anden halvleg godt og allerede efter et par minutter gav det pote, da Tim Prica sendte bolden i kassen efter et par gode AaB-kombinationer.

Derfra skulle man tro, det var cruise control for hjemmeholdet i resten af kampen, men sådan skulle det ikke gå.

AaB faldt tilbage til det tempo, holdet spillede det meste af første halvleg i.

Med 20 minutter tilbage bragte Helsingørs Jakob Johansson balance i regnskabet med et flot frisparksmål.

Hjemmeholdets Nicklas Helenius var i tillægstiden tæt på at sikre de tre point, men hans forsøg tog stolpen og tættere kom AaB ikke på sejren.

Tidligere søndag slog FC Fredericia, der indtager tredjepladsen, hjemme Kolding IF med 1-0.