AaB smider førsteplads hos bundprop trods overtal

Oscar Hiljemark har i de seneste kampe set AaB hente beskedne to point mod bundholdene Helsingør og Næstved. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AaB spillede 45 minutter overtal, men fik kun 1-1 med fra sit besøg hos bundproppen Næstved.

Sønderjyske er nyt førerhold i 1. division, efter at AaB i de seneste kampe har smidt dumme point.

I sidste uge blev det kun 2-2 mod bundholdet Helsingør på hjemmebane, og søndag spillede Oscar Hiljemarks tropper blot 1-1 hos bundproppen Næstved trods 45 minutter i overtal.

Sønderjyske har dermed 39 point på førstepladsen, mens AaB er toer med 38 point efter 16 runder. Fredericia er nærmeste forfølger til duoen med sine 29 point.

Næstved tog søndag føringen efter bare to minutter, da AaB-stopperen Sebastian Otoa lavede en forfærdelig fejl, og lod den hurtige angriber Frederik Ellegaard smutte afsted med bolden og score sit tredje sæsonmål.

AaB svarede tilbage efter små 20 minutter, da Otoas forsvarskollega Lars Kramer pandede et hjørnespark i nettet, men generelt var nordjydernes overtag før pausen begrænset.

Næstveds håb om at lave en stor overraskelse svandt alvorligt ind i starten af anden halvleg, da midtbaneprofilen Mark Kongstedt efter en nærkamp valgte at sparke ud efter Younes Bakiz helt ude ved sidelinjen.

Det gav prompte et direkte rødt kort, og overtallet udløste et klart AaB-overtag i den resterende del af anden halvleg.

AaB pressede Næstved langt tilbage og gik helhjertet efter sejren, men trods rigeligt med muligheder havde ingen AaB-spiller kvalitet nok i sine aktioner til at overliste Næstveds rutinerede sidste skanse Nicklas Dannevang.