Aalborg Håndbold uddeler bank til hjælpeløse Ribe-Esbjerg

Ribe-Esbjerg-forsvaret fik aldrig fat i Mads Hoxer og de øvrige Aalborg-profiler. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Trods hjemmebane fik Ribe-Esbjerg ikke et ben til jorden mod et velsmurt Aalborg-hold i mændenes slutspil.

Første spillerunde i mændenes håndboldslutspil har peget mod en sjældent jævnbyrdig topstrid. Men det var før, Aalborg Håndbold kom på banen.

Aalborgenserne leverede søndag aften en magtdemonstration på udebane mod Ribe-Esbjerg, der intet kunne stille op og blev blæst ud af egen hal med 38-26.

Anført af formstærke Thomas Arnoldsen satte Aalborg sig på kampen fra første minut. Holdet viste, hvorfor det vandt grundspillet med pæn margin ned til forfølgerne.

Arnoldsen scorede selv 12 gange på 13 forsøg og strøede om sig med afleveringer til holdkammeraterne.

Ved pausen førte gæsterne med de næsten surrealistiske cifre 24-11. Medvirkende til den enorme forskel var dog også, at Ribe-Esbjerg havde ramt en offday, hvor så godt som intet fungerede.

Forsvaret kunne slet ikke få fat, så Aalborg spillede sig konstant til store chancer. Det gjorde livet svært for Ribe-Esbjergs to målmænd, der dog heller ikke bød ind med ret mange parader før pausen.

Klasseforskellen var lidt mindre udtalt i anden halvleg, hvor Ribe-Esbjergs defensiv oppede sig, og tempoet meget naturligt gik en smule ud af Aalborgs spil.

Træner Stefan Madsen råbte til sine spillere, at de skulle bevare intensiteten, og det lykkedes faktisk langt henad vejen, selv om kampen for længst var afgjort.

Først til allersidst slap koncentrationen op, så Ribe-Esbjerg fik lov at score kampens sidste seks mål og dermed pynte lidt på de nedslående cifre.

Inklusive to bonuspoint fra grundspillet har Aalborg lagt sig i front af slutspilsgruppe 1. Aalborg har fire point efterfulgt af Mors-Thy med to.

• Herrehåndbold: Ribe-Esbjerg HH - Aalborg Håndbold

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt