Aalborg taber pusten i nederlag til ungarsk storklub

Nikolaj Læsø (til venstre) og resten af Aalborg-holdet kæmpede bravt, men tabte i sidste ende til Rasmus Lauges (til højre) Veszprem. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

Det startede godt for Aalborg Håndbold, der i sidste ende dog blev besejret af Veszprem i Champions League.

Der ventede onsdag aften Aalborg Håndbold en ordentlig mundfuld, da nordjyderne på hjemmebane tog imod et af verdens bedste håndboldhold, Veszprem, i håndboldens Champions League.

Og selv om det danske mandskab indledningsvist bed godt fra sig, så endte det også med et 27-33-nederlag mod de stærke ungarere.

Aalborg var foran med fem mål undervejs, men i anden halvleg viste Veszprem, der blandt andre råder over den danske landsholdsprofil Rasmus Lauge, hvorfor holdet hører til i den absolutte elite.

Aalborg topper i øjeblikket den danske håndboldrække efter 12 spillerunder, og holdet mødte derfor selvsikkert ind til opgøret.

Det formstærke danske mandskab fik også en rigtig fin start på kampen.

Ungarerne virkede en smule uforberedte på blandt andre Aalborgs hårdt skydende bagspiller Nikolaj Læsø. Han scorede to gange i de første fem minutter og var med til at bringe værterne foran 5-2.

Aalborg kom relativt let frem til chancer, og efter et kvarters spil gjorde den rutinerede forsvarsklippe Henrik Mølgaard det til 11-6.

Det fik Veszprem-træner David Davis til at kalde timeout, og herefter vågnede det ungarske storhold også en smule op.

Nordjyderne måtte derfor nøjes med en føring på 18-16 ved pausen.

Det var også gæsterne, der kom bedst ud til anden halvleg. De første godt fem minutter vandt de med 5-1, og så var de pludselig foran 21-19.

De undertippede danskere havde noget sværere ved at komme til chancer end i første halvleg, og derfor var de hele tiden et skridt bag Veszprem.

En god Aalborg-periode med tre mål i træk endte med en reducering til 24-25. Tættere på kom værterne dog aldrig.

Mod slutningen kronede Veszprem-målmand Vladimir Cupara en fremragende præstation med en scoring i tomt mål. Han blev noteret for i alt 22 redninger og en redningsprocent på imponerende 44,9.

Aalborg har med nederlaget fortsat otte point på tredjepladsen i Champions Leagues gruppe B. Veszprem rykker op på førstepladsen med 11 point.

• CL herrehåndbold: Aalborg Håndbold - Telekom Veszprém HC

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting