Aalborg tæver Esbjerg og forlænger semifinaleserie

Aalborg-spillernes sommerferie er foreløbig udskudt. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Aalborg vandt 5-2 hjemme over Esbjerg og reducerede dermed til 2-3 i semifinaleserien.

Aalborg Pirates lever endnu i DM-semifinaleserien i ishockey og har i første omgang udskudt sommerferien til på søndag.

Med kniven for struben i fredagens femte semifinale mod Esbjerg lykkedes det for de nordjyske ispirater at vinde 5-2 og dermed reducere til 2-3 i semifinaleserien.

Esbjerg har stadig to muligheder for at spille sig til finaleserien. Den næste mulighed er søndag på egen is.

At den første vestjyske mulighed blev forsømt skyldes, at holdet trods en tidlig føring i Aalborg var trykket i bund i store dele af kampen.

I en begivenhedsrig første periode åbnede Joshua Winquist målscoringen, da han fulgte op tæt under mål. Efterfølgende udlignede Tobias Ladehoff i overtal, før Pierre-Olivier Morin scorede på en omstilling og sikrede kampens første Aalborg-føring. Inden periodens udgang udlignede Phillip Schultz efter et vestjysk overtal.

Canadieren Tommy Giroux stod bag anden periodes eneste scoring, da han fuldendte en flot omstilling og sendte Aalborg i front med 3-2 fire minutter inde i perioden.

I tredje periode udbyggede Jeppe Korsgaard og Morin føringen og skabte fredagsfest i Sparekassen Danmark Isarena, hvor håbet om en gentagelse af sidste års mesterskab lever endnu.

I den tætte semifinaleduel mellem Herning og Sønderjyske har sønderjyderne sikret sig overhånden efter et flot comeback.

Fredag vandt holdet med 4-2 i Herning og fører nu semifinaleserien med 3-2.

Dermed kan Sønderjyske afgøre serien hjemme i Vojens på søndag, hvis holdet formår at tage endnu en sejr.

Det så ellers ud til, at hjemmeholdet ville sikre sig seriens første matchbold, for Herning førte 2-0 efter to hurtige overtalsscoringer af Mathias From og Brett Thompson i starten af anden periode.

Sønderjyske gav dog ikke op, og først udlignede William Pelletier, inden David Madsen udnyttede en knækket Herning-stav til at erobre pucken og lave en sjælden undertalsscoring og sørge for 2-2 før de sidste 20 minutter.

Tre minutter inde i tredje periode bragte Daniel Kønig gæsterne i front. Med halvandet minut tilbage kunne Mathias Borring øge til 4-2, da han sendte pucken i et tomt net.

• Metalligaen: Esbjerg Energy - Aalborg Pirates

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt