AGF spolerer Hvidovres hjemmebanefest med hårdt tilkæmpet sejr

Patrick Mortensen og Magnus Knudsen scorede målene for AGF. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
I en chancefattig og dueltung kamp tog AGF en 2-0-sejr i Hvidovres første Superliga-hjemmebanekamp i 26 år.

Hvidovres første superligakamp på hjemmebane i 26 år endte skuffende for værterne, der søndag tabte 0-2 til AGF i en chancefattig og hårdt spillet kamp.

Selv om oprykkerne var klart bedst i de første 20 minutter af kampen, kunne gæsterne gå til pause foran 1-0 på mål af Patrick Mortensen, efter at Uwe Röslers tropper havde spillet sig ind i kampen.

Indskiftede Magnus Knudsen lukkede kampen i det 75. minut, da Hvidovres forsvar forærede AGF bolden i eget felt, hvilket Knudsen sikkert udnyttede til at score 2-0-målet.

AGF noterer sig efter tredje spillerunde for seks point ud af ni mulige, mens Hvidovre, der har et enkelt point, stadig har sin første sejr i Superligaen siden 1997 til gode.

Hjemmeholdet kom aggressivt ud til kampens start og lagde et højt pres på AGF, der havde store problemer med pasningsspillet.

Værterne fyldte generelt meget på banen og vandt med sit gode duelspil de fleste andenbolde.

Særligt Hvidovre-kanten Lirim Qamili voldte problemer for gæsternes defensiv, hvorfor det var ekstra ærgerligt for værterne, at han efter 19 minutter måtte udgå med en skade.

Gæsterne trak derefter tempoet en anelse ud af kampen, og fem minutter senere kom holdet stik mod spil og chancer foran med 1-0, da AGF-spids Patrick Mortensen nemt kunne prikke bolden i mål efter kampens første store chance.

Målet ændrede kampbilledet til aarhusianernes fordel.

Gæsterne satte sig på spillet, mens Hvidovre, der spillede meget fysisk, lå og lurede på de hurtige omstillinger.

Efter pausen var der kommet langt mere kvalitet i AGF´s afleveringer, og holdet fortsatte med at styre spillet.

Gæsternes gode kombinationer sendte Hvidovre-spillerne på løbearbejde, men værterne virkede ikke trætte og fortsatte ufortrødent med at kæmpe om hver bold.

Værterne skubbede længere op ad banen mod slutningen af kampen, hvilket førte flere farlige situationer med sig, mens det også åbnede op for pladsen til AGF-offensiven.

Med et kvarter tilbage af kampen kom gæsterne på 2-0, da indskiftede Magnus Knudsen trillede bolden i mål efter en kæmpe fejl af den ellers velorganiserede Hvidovre-defensiv.

Værterne var i overtiden tæt på en reducering på saksespark, men de gik uforløste fra banen.

• Superliga: Hvidovre IF-AGF

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt