Alaphilippe detroniserer Valverde og vinder Flèche Wallone

Julian Alaphilippe (tv.) vandt onsdag Flèche Wallone, som spanske Alejandro Valverde ellers havde vundet fire år i træk. Foto: Scanpix/Jeff Pachoud/arkiv

Alejandro Valverde fik ikke sin femte sejr i træk i Flèche Wallone. Julian Alaphilippe afviste ham i spurten.

Det lykkedes ikke for cykelrytteren Alejandro Valverde at vinde semiklassikeren Flèche Wallone for femte år i træk og sjette gang i alt.

Den spanske cykelrytter fra Movistar-holdet måtte onsdag se sig besejret i spurten af franske Julian Alaphilippe (Quickstep), der vandt løbet for første gang.

Valverde kom ind på andenpladsen.

25-årige Julian Alaphilippe satte sig igennem, da løbet blev afgjort på den afsluttende og meget stejle stigning, Mur de Huy.

Stigningen er kun 1,3 kilometer lang, men den er meget stejl, og rytterne skulle passere stigningen tre gange.

På forhånd var der stor dansk interesse for Michael Valgren.

Astana-rytteren vandt søndag klassikerløbet Amstel Gold Race og har i det hele taget haft gang i et fremragende forår.

Det har også budt på en sejr i endagesløbet Omloop Het Nieuwsblad og en fjerdeplads i klassikeren Flandern Rundt.

Michael Valgren kunne dog ikke gøre sig gældende helt i front, da det spidsede til.

Med 20 kilometer tilbage havde en gruppe på seks ryttere etableret et forspring på omkring 45 sekunder.

I gruppen sad blandt andre den tidligere Tour de France-vinder Vincenzo Nibali.

Bahrain-Merida-rytteren fra Italien angreb med seks kilometer til mål, da udbryderne var tæt på at blive indhentet af feltet med favoritterne.

Vincenzo Nibali og co. fik øget forspringet til 20 sekunder på den efterfølgende nedkørsel, men de blev indhentet cirka en kilometer før målstregen.

Jakob Fuglsang sad med i favoritgruppen, men måtte slippe til sidst.

Flere ryttere stak af i front, men til sidst fik Julian Alaphilippe skabt det afgørende hul på Mur de Huy.

Det ryk kunne selv en hårdt kæmpende Alejandro Valverde ikke svare igen på.

Der var ingen danskere i spil, da løbet skulle afgøres. Jakob Fuglsang (Astana) blev bedste dansker. Han kom over målstregen som nummer 16, da han var 28 sekunder efter Alaphilippe.

Michael Valgren blev nummer 50, og Christopher Juul Jensen (Mitchelton-Scott) blev nummer 82.