Annonce
Sport

Argentiner forelsket i Laudrup-trøje

Anders Sørensen fra Nykøbing og hans kammerat Ebbe så Argentina - Sydkorea - og var live i Argentinsk radio.

Af Anders Sørensen, Edenvale, Johannesburg, Sydafrika

I dag stod der 2. livekmap på programmet, nemlig topopgøret i gruppe B mellem Argentina og Sydkorea. Begge mandskaber havde vundet første kamp, så der var lagt op til en lille "gruppefinale".

Vores vært hernede John, kørte os til den nærmeste station. Infrastrukturen i Sydafrika på specielt bus og tog siden er ikke noget at råbe hurra for. De er der, men afrikanerne ynder ikke at benytte mulighederne, derfor er der milevidt mellem hver station og stoppested. Under VM bliver specielt togforbindelserne benyttet af fans fra diverse lande, så man står som sild i en tønde!Heller ikke dette giver anledning til sure miner, tværtimod.

Ebbe og jeg havde i dagens anledning iført os hver en dansk landsholdstrøje, en med nummer 11 og navnet Laudrup på ryggen og en med nummer 10 og navnet Elkjær på ryggen, dette skulle vise sig at være en særdeles god ide. I toget på vej til Soccer City Stadium, blev vi kontaktet af argentinere, sydafrikanere, indere, amerikanere, svenskere og mange mange flere.

"Where are you from?"

"Why are you here, when Denmark is not playing?"

Det var blot nogle af de spørgsmål vi blev stillet gang på gang. Alle er åbne og imødekommende, vi har endnu ikke oplevet noget der kunne give anledning til bekymring hos os.

Da vi ankom i god tid i dag, valgte vi at tage en tur rundt om stadion, og her blev vi antastet af en argentiner, der blev forelsket i Ebbe's "Laudrup-trøje".

Han ville bytte sin egen original "Tevez" eller "Higuain" trøje for den Laudruptrøje. Da de omtalte trøjer er nogle vi har fået fremstillet specielt til denne tur, derfor bed Ebbe ikke på handlen.

Da vi nåede frem til stadion, var den sædvanlige fest allerede i gang, specielt de cirka 55.000 argentinske fans gav den gas på og omkring stadion. Med 55.000 fans ud af 82.000 havde Argentina stort set hjemmebane i dag, der var hvidt og lyseblåt overalt på stadion.

Sydkorea havde også en del fans med, og vi blev placeret meget tæt på deres største fangruppe, der til dagens kamp havde medbragt en KÆMPE tifo, så under hele deres nationalmelodi, stod vi under et kæmpe banner og kunne intet se....

Kampen blev en stor offensiv fodboldmæssig oplevelse, med 5 mål og b.la. dette VM's første "hattrick" af Higuain (Måske Ebbe alligevel skulle have byttet "Laudrup" væk).

Den kæmpemæssige argentinske fanskare, gav os hvad vi ikke fik i den første kamp, nemlig fodboldstemning som vi kender den (og elsker) med sang og fest på tribunerne.

De kunne til tider endda overdøve de "fantastiske" vuvuzela horn - det kan ikke beskrives hvor irriteret jeg er på denne opfindelse, selv i toget på vej til stadion, syntes de tåber der har købt dette "instrument" at de skal trække vejret igennem det..... Det lyder som en bisværm på tv og lyder bestemt ikke bedre i virkeligheden/live..... Somebody burn those horns.....

Vi kunne selvfølgelig ikke tage til en livekamp uden at blive konfronteret med et medie! Knapt var vi nået væk fra stadion, før Ebbe bliver stoppet af en argentiner, får stukket en mobiltelefon i hånden med ordene:

"Here my friend, say something about the match in your own language, you are on live argentinian radio!"

Ebbe nåede ikke at betænke sig et sekund før han på engelsk (han mener åbenbart det er hans modersmål) skamroste det argentinske hold, live i den argentinske æter.

Vores tidligere "rejsevenner" Søren og Thorkild er taget på safari, og vi skal mødes med dem på lørdag til kampen mod Cameroun, i stedet for tilbringer vi en del af tiden i selskab med Janus (ham danskeren vi mødte i flyet på vej herned), som nu har fået besøg af sin kammerat Jon, så vi keder os ikke her i det kolde Sydafrika.

Om dagen når solen er fremme er det skønt, men så snart solen går ned (ca. klokken 17.30) så bliver det meget koldt. Så vi tager vores forbehold og medbringer hue, halstørklæder og vanter til kampene efter klokken 13.30.

Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Lolland

Lykkelig formand: - Vi har haft flere end nogensinde

Lolland

Vil skabe unikke totaloplevelser: Men laver nyt millionunderskud

Vejret

Varm uge skydes i gang med høj sol: Men regn truer

Udland

Irans præsident og udenrigsminister er døde efter helikopterstyrt

Nykøbing

Ekstatisk formand aflyser ALT: Selv tandlægen må vente

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning

Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Politik

Efter få timer oppe: Valgplakater flået ned

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Nykøbing

Stort rykind: Nu er Nykøbing fyldt med børn

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde