Barcelona booker Super Cup-finale mod Real Madrid

Franske Ousmane Dembele lavede forarbejdet til Robert Lewandowskis 1-0-scoring i sejren over Betis og får et fortjent kys af polakken. Foto: Giuseppe Cacace/Ritzau Scanpix
Barcelona var skarpest fra straffesparkspletten, da holdet slog Betis i den spanske Super Cups semifinaler.

Barcelona brager søndag sammen med ærkerivalen Real Madrid i en kamp om den spanske Super Cup-titel.

Det står klart, efter at Barcelona torsdag slog Betis i sin semifinale efter en underholdende kamp.

Den endte 1-1 efter ordinær spilletid, 2-2 efter forlænget spilletid og 4-2 i straffesparkskonkurrencen.

Den danske landsholdsprofil Andreas Christensen blev skiftet ind efter 78 minutter og var med til at tiljuble målmand Marc-Andre ter Stegen, der reddede to Betis-forsøg i den afsluttende duel.

Real Madrid besejrede onsdag Valencia efter 1-1 og en straffesparkskonkurrence i den anden semifinale.

Ligesom semifinalerne afvikles søndagens finale på King Fahd Stadium i Riyadh. Det er tredje gang på fire år, at Saudi-Arabien er vært for en spansk Super Cup med fire deltagere.

Betis var med som forsvarende pokalvinder og ydede særdeles god modstand til Barcelona, der har tjent sin plads i turneringen via sin andenplads i sidste sæsons La Liga.

I første halvleg producerede det pågående Sevilla-mandskab således flest store chancer, men den tyske keeper Marc Andre ter-Stegen diskede op med adskillige stærke indgreb.

Barcelona fik i den anden ende tidligt i opgøret annulleret et mål for en snæver offside. Men efter 40 minutter fejlede Robert Lewandowskis træffer til gengæld ikke noget.

Bolden blev smidt langt til Ousmane Dembélé i venstre side i en omstilling, og franskmanden afdriblede en modstander, inden han fandt Lewandowski i feltet.

Den rutinerede målmagers første forsøg blev blokeret af en forsvarsspiller, men riposten blev sikkert sat ind bag Claudio Bravo i Betis-buret.

Barcelona misbrugte en stor chance for at komme foran 2-0 i starten af anden halvleg, men afgav generelt en stor del af initiativet i de sidste 45 minutter.

Og det var en ingen god idé. Et kvarter før tid skubbede Luiz Henrique bolden videre til Nabil Fekir i feltet, og franskmanden kvitterede med en 1-1-udligning.

Kort efter sparkede Lewandowski igen bolden i nettet, men fik underkendt træfferen for en offside i opspillet, og derfor var det 1-1 efter 90 minutter.

Netop indskiftede Ansu Fati lynede på formidabel vis til 2-1 i starten af første halvleg af den forlængede spilletid, da han baskede en løs bold i kassen efter et frispark.

Men Betis svarede igen tilbage. Det skete efter 101 minutters spil, da indskiftede Loren Moron efter flot forarbejde af Luiz Henrique tæt under mål udlignede til 2-2 med en fræk hælscoring.

Barcelona havde mest at byde ind med i den forlængede spilletid og sluttede også i overtal efter en udvisning til Betis' Andres Guardado, men kunne ikke afværge duellen fra straffesparkspletten.

Her var Barcelona til gengæld skarp. Fire forsøg blev omsat til fire mål, og så blev ter Stegen afgørende med redninger af både Juanmis og William Carvalhos forsøg.