Barcelona smider alt mod Villarreal i hæsblæsende målfest

Villarreal vandt 5-3 på udebane mod Barcelona i en hæsblæsende kamp. Foto: Joan Monfort/Ritzau Scanpix
Barcelona vendte 0-2 til 3-2, men smed sejren væk i slutminutterne, da Villarreal vandt 5-3 i La Liga.

En vanvittig fodboldkamp udspillede sig, da Barcelona tog imod Villarreal i lørdagens sene La Liga-kamp. Barcelona lavede først et vildt comeback fra 0-2 til 3-2 og lignede et hold på sejrskurs, men Villarreal-holdet ville det anderledes.

Først udlignede gæsterne til 3-3, før de i slutminutterne scorede til først 4-3 og kort efter til slutresultatet 5-3.

Barcelona taber dermed terræn på tredjepladsen i toppen af La Liga og er inden for rækkevidde for de hold, der jagter top-4.

Danske Andreas Christensen blev skiftet ud i pausen for Barcelona. Filip Jørgensen fik derimod fuld tid i Villarreal-målet.

Catalonierne fik tidligt i opgøret en forsmag på gæsternes kynisme. Gerard Moreno skød efter 21 minutter Villarreal på 1-0 efter et forsvarskoks hos hjemmeholdet.

VAR omstødte dog Villarreal-føringen, da der var begået et frispark på en Barcelona-spiller i opspillet til målet.

Forsvarskoks skulle dog vise sig at være en tilbagevendende tendens hos den forsvarende spanske mester.

Efter 41 minutter snorksov danske Andreas Christensen i Barcenola-forsvaret. Det udnyttede Gerard Moreno og sparkede Villarreal på 1-0 inden pausen.

Barcelonas cheftræner, Xavi, tog konsekvensen af Christensens sløsede forsvarsspil og skiftede ham ud i pausen.

De defensive kvaler fortsatte dog for hjemmeholdet. Ni minutter inde i anden halvleg lavede indskiftede Cancelo en stor fejl, der gav den tidligere Barcelona-spiller Ilias Akhomach en friløber, som han udnyttede til perfektion.

Det vækkede Barcelona-offensiven. Kun fem minutter senere modtog midtbanespilleren Ilkay Gündogan en afrettet bold og reducerede til 1-2.

Reduceringen spredte usikkerhed hos Villarreal. Små ti minutter senere bankede Pedri bolden ind bag danske Filip Jørgensen til 2-2, og kort efter fuldendte Barcelona comebacket og gjorde det til 3-2.

Men gæsterne gav ikke op. For selv om Barcelona sad på spillet, fandt Villarreal pludselig et hul i Barcelona-forsvaret og udlignede til 3-3 fem minutter før tid.

Dramaet sluttede ikke der. I slutningen af den ordinære spilletid fik Barcelona tildelt et straffespark, der dog blev underkendt efter et VAR-gennemsyn.

Som man troede, at kampen ikke kunne blive vildere, sløsede Barcelona-forsvaret endnu en gang i dommerens tillægstid, og så stod Alexander Sørloth klar og sparkede Villarreal på sejrskurs.

Barcelona-nedturen blev total efter 11 minutters tillægstid, da Villarreal på en omstilling lukkede opgøret med en scoring til slutresultatet 5-3.