Brøndby slår FCK efter dramatisk afslutning i Parken

FC København og Viktor Claesson endte med at tabe hjemme til Brøndby i Superligaen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Et sent mål og en redning på straffespark sørgede søndag for en sejr på 1-0 til Brøndby over FC København.

En dramatisk afslutning sørgede søndag for, at Brøndby kunne rejse hjem fra Parken med en sejr på 1-0 over FC København i femte runde af Superligaens mesterskabsspil.

Det havde længe lignet, at opgøret skulle ende uden scoringer, men med cirka ti minutter tilbage af opgøret satte Brøndbys spidsangriber Ohi Omoijuanfo gæsterne på sejrskurs.

Kort tid derefter fik FCK tildelt et straffespark, men det pillede Mads Hermansen i Brøndby-målet, og derfor fik gæsterne tre point.

Det var ikke ufortjent, da Brøndby præsterede flot og holdt FCK på et minimum af chancer, selv om gæsterne inden kampen var inde i en resultatmæssig krise.

Derudover havde holdet heller ikke udebanefans med til opgøret, da de var blevet forbudt adgang grundet tidligere tilskueruroligheder.

Sejren betyder, at Brøndby stadig ligger sidst i mesterskabsspillet, men holdet har nu fire point op til Randers FC på femtepladsen.

FCK er også fortsat på førstepladsen trods nederlaget, men hvis FC Nordsjælland vinder over AGF senere søndag, vil der være et nyt førerhold i Superligaen.

FCK satte sig tungt på boldbesiddelsen fra opgørets start mod et kompakt Brøndby-forsvar, der til kampen bestod af en bagkæde med tre stoppere og to wingbacks.

På trods af dominansen havde værterne svært ved at kombinere sig frem til skudmuligheder, og den første halve time af kampen var derfor nærmest uden chancer.

Mod slutningen af halvlegen satsede Brøndby mere offensivt, og det var et par gange ved at resultere i kampens første scoring.

Efter pausen steg mængden af hårde nærkampe og frispark, da tempoet i kampen blev skruet et nøk op.

Selve spillet på banen blev i anden halvleg også mere jævnbyrdigt, og i perioder var det Brøndby, der fik presset FCK.

Derfor var det heller ikke ufortjent, at Ohi Omoijuanfo sendte gæsterne på sejrskurs, da den norske angriber dukkede op bagest i FCK-feltet og scorede til 1-0 med lidt mere end ti minutter tilbage af opgøret.

Fem minutter senere blev FCK tildelt et straffespark, efter at højrebacken Sebastian Sebulonsen sparkede Mohamed Daramy ned i feltet.

Det brændte forsvarsspilleren Denis Vavro dog, da Mads Hermansen i Brøndby-målet greb forsøget.

Redningen endte derfor med at blive afgørende, da gæsterne vandt kampen 1-0.

• Superligakamp mellem FC København og Brøndby IF i Parken.

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting