Chelsea-reserver udnytter kostbar fejl af Gerrard

Chelsea er tilbage i den engelske titelkamp efter en 2-0-sejr på udebane over Liverpool. London-klubben er med sejren kun to point efter førerholdet Liverpool inden de sidste to kampe i sæsonen.

Et boldtab midt på banen fra Liverpools rutinerede anfører Steven Gerrard kort før pausefløjt blev afgørende for kampens resultat.

Gerrard fik ikke tæmmet bolden, som røg under midtbanespillerens fod, og så kunne Chelsea-angriberen Demba Ba opsnappe bolden og løbe helt fri mod mål og score kampens første mål.

Gerrard gled på det våde græs og kunne ikke indhente hurtige Demba Ba, som med 1-0-målet sendte Chelsea tilbage i guldkampen.

I kampens overtid gjorde den indskiftede midtbanespiller Willian det til 2-0 for Chelsea, da Liverpool skulle satse offensivt.

Tidligt i kampen havde Liverpool haft flere chancer for at få scoret åbningsmålet på Anfield, men Chelseas forsvar holdt flot stand.

Philippe Coutinho var tæt på at bringe hjemmeholdet foran allerede efter 11 minutter, men brasilianerens forsøg endte i sidenettet.

Siden fik også Liverpool-topscorer Luis Suarez og forsvarsspilleren Mamadou Sakho muligheder for at komme på tavlen, men uden held.

Den danske landsholdsspiller Daniel Agger sad på bænken i hele kampen for Liverpool, som ikke har satset på sin viceanfører i de seneste kampe.

Liverpool forsøgte at fremtvinge en udligning i anden halvleg, og især Raheem Sterling var farlig i flere situationer, men kunne ikke få bolden i nettet.

Også Suarez havde et hårdt og nærgående forsøg, som blev reddet af 41-årige Mark Schwarzer i Chelsea-målet. Førstekeeper Petr Cech var ude med en skade.

Dermed endte det med en overraskende sejr for Chelsea, som stillede op med flere reserver i topkampen.

Chelsea-manager José Mourinho havde valgt at spare flere nøglespillere som David Luiz og Oscar, som slet ikke var med i truppen.

Desuden sad Gary Cahill på bænken i hele kampen, selv om han normalt er stamspiller, og Chelsea-anfører John Terry også er ude med en skade. Det betød, at Tomas Kalas for første gang startede inde for Chelsea i midterforsvaret.

Det er 24 år siden, at Liverpool senest vandt det engelske mesterskab.

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt