City vinder europæisk Super Cup fra 11-meterpletten

Erling Haaland og holdkammeraterne fra Manchester City skulle ud i straffesparkskonkurrence for at slå Sevilla. Foto: Aris Messinis/Ritzau Scanpix
For første gang i klubbens historie kan Manchester City kalde sig vinder af den europæiske Super Cup.

Manchester City har skovet pokaler ind gennem mere end et årti, men indtil onsdag aften manglede klubben at vinde den europæiske Super Cup.

Det blev der lavet om på i opgøret mod Sevilla, som kom foran og pressede City ud i straffesparkskonkurrence med 1-1 efter ordinær tid.

Fra 11-meterpletten viste Premier League-holdets skytter deres store kvaliteter med fem fuldtræffere, mens Sevillas Nemanja Gudelj skød på overliggeren og brændte som den eneste.

Dermed er sæsonens første titel hjemme for storklubben.

Manchester City var med i en europæisk Super Cup for første gang, mens Pep Guardiola gik ind til kampen med større erfaring.

Tre gange havde spanieren stået i spidsen for et hold i duellen mellem vinderne af Champions League og Europa League. Og alle tre havde han vundet.

Guardiola måtte dog i onsdagens møde med sine landsmænd undvære profilen Kevin De Bruyne, som er ude med en skade.

Til gengæld havde nyindkøbet Josko Gvardiol fået en plads i Citys startopstilling for første gang, og også unge Cole Palmer fik chancen.

Begge skulle vise sig at få en hovedrolle.

Ikke overraskende var bolden langt størstedelen af tiden på Manchester Citys pasningsstærke fødder.

Det tog ikke modet fra Sevilla, som flere gange var nærgående i City-feltet uden held.

En vandpause midtvejs i første halvleg blev benyttet til at tale tingene igennem hos begge mandskaber, og spanierne udnyttede tilsyneladende opholdet bedst.

I hvert fald gik der få minutter, før Youssef En-Nesyri bragte det undertippede mandskab foran.

Sevilla-angriberen steg flot til vejrs og afviste Gvardiol, der ikke nåede op i duellen med marokkaneren.

En-Nesyri kunne snildt have scoret flere mål mod Champions League-mestrene, men to gange i løbet af anden halvleg brændte han enorme chancer foran mål.

I stedet fik City endelig gevinst for deres tilnærmelser efter 63 minutter.

Et perfekt indlæg fra Rodri fandt 21-årige Palmer, der med et klogt hovedstød dirigerede bolden i modsatte side af målet til 1-1.

Sevilla holdt stand, og med uafgjort efter den ordinære spilletid gik kampen direkte i straffesparkskonkurrence.

Her var de fleste af skytterne stensikre på deres forsøg. Kyle Walker fik heldigt bolden under Sevilla-målmand Bono, og da Gudelj efterfølgende brændte, kunne jublen bryde ud blandt Citys spillere og fans i græske Piræus.