Danske ishockeyherrer taber VM-testkamp mod Norge

Landstræner Mikael Gath og de danske ishockeyherrer tabte lørdag til Norge i en VM-testkamp. (Arkivfoto). Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Norge fik revanche for torsdagens nederlag til Danmark. Norge vandt lørdag med 3-2 over Danmark.

De danske ishockeyherrer tabte lørdagens VM-testkamp med 2-3 til Norge i Rødovre.

Generelt var der tale om en tæt og jævnbyrdig kamp, men Norge var skarpere end danskerne i flere situationer.

Danmark fik en dårlig start på kampen og kom bagud 0-1 efter to minutters spil. Det var nordmanden Joakim Opsahl, der scorede kampens første mål fra en spids vinkel.

11 minutter senere fordoblede Havard Salsten føringen, og så var det op ad bakke for danskerne.

Men under et minut senere reducerede Frederik Storm til 1-2 for Danmark, da han fik masser af tid og plads foran det norske mål.

Der blev ikke scoret i anden periode, så spændingen var intakt, da holdene gik ind i tredje og sidste periode.

Her scorede Tobias Bjerke Larsen til 3-1 for Norge efter lidt over et minut, og så havde danskerne igen et bjerg at bestige.

Seks minutter senere lykkedes det for Niklas Andersen at få reduceret til 2-3 efter nogle gode danske kombinationer.

I de resterende lidt over 12 minutter formåede Danmark dog ikke at score yderligere, så det endte med et nederlag foran de 1083 tilskuere i Rødovre.

Senere i april mødes de to nationer igen i Oslo, inden Danmark slutter VM-forberedelserne af mod Polen 7. maj.

De danske ishockeymænd skal spille VM i Tjekkiet fra 10. maj.

• Ishockey venskabskamp: Danmark - Norge Første af to VM-forberedelseskampe mod nordmændene

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt