Danske ishockeykvinder får tyske klø ved VM

Nicoline Jensen stod for Danmarks scoring mod Tyskland. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Danmark tabte 1-5 til Tyskland og er i alvorlig fare for at rykke ned på det næstbedste VM-niveau.

De danske ishockeykvinder er sat under maksimalt pres ved VM i ishockey i USA.

Torsdag aften tabte Danmark 1-5 til Tyskland og har nu tabt to ud af to gruppekampe ved slutrunden.

Dermed skal Danmark vinde over både Japan og Kina for at undgå nedrykning til B-niveau.

Danmark var tæt på at slippe fra første periode uden at indkassere en scoring trods en massiv tysk overvægt i skudstatistikken.

Med 14 sekunder tilbage af perioden lykkedes det dog tyskerne at tage føringen, da tvillingerne Lilli og Luisa Welcke kombinerede foran det danske mål og sendte pucken i nettet.

Det var Tysklands 17. afslutning i perioden, mens danskerne blot havde haft fire i den anden ende.

Den tyske skuddominans var lige så stor i anden periode, men igen måtte tyskerne vente til det sidste minut, før Laura Kluge kunne øge føringen til 2-0.

I tredje periode scorede de dominerende tyskere til både 3-0 og 4-0, før Nicoline Jensen reducerede.

Efter et par gode danske kombinationer trykkede hun pucken op i nettaget og skabte smil hos de danske spillere.

Ligesom i de to første perioder sluttede tyskerne bedst af med endnu en scoring.

Natten til mandag dansk tid skal ishockeykvinderne møde Kina, før gruppespillet rundes af natten til onsdag mod Japan.