Dolberg og Dreyer scorer forgæves i Anderlecht-nedsmeltning

Anders Dreyer og Kasper Dolberg kom begge på måltavlen for Anderlecht. Foto: Virginie Lefour/Ritzau Scanpix
Anderlecht var foran med 2-0 ved pausen på to danskermål, men faldt helt sammen i anden halvleg og tabte.

Kasper Dolberg og Anders Dreyer var flyvende for Anderlecht, men det rakte ikke, da klubben søndag var på besøg hos Standard Liege.

De to danskere scorede et mål hver i første halvleg og bragte dermed Anderlecht på 2-0. Det lignede en sejr, men det endte med nederlag.

Standard Liege scorede tre kasser efter pausen og snuppede en 3-2-sejr.

Ikke desto mindre vil de to danskere formentlig glæde sig en smule over den personlige succes.

Kasper Dolberg ligner en angriber, der har fundet målformen igen. Efter nogle svære år på flere forskellige adresser rundt omkring i Europa har han nu scoret seks mål i ti kampe for sin nye klub, som han skiftede til i sommer.

Søndag stod han godt placeret, da et indlæg fra højre landede i feltet. Landsholdsangriberen satte panden på og scorede så let som ingenting til 1-0 efter 18 minutter.

Anders Dreyer var i startopstillingen for tredje gang i træk og diskede op med sin tredje sæsonscoring for Anderlecht.

Efter 24 minutter fik han bolden lidt tilfældigt i højre side af feltet og lagde den kontrolleret i nettet ved fjerneste stolpe.

Da bolden blev givet op igen et minut senere, scorede Anders Dreyer med det samme efter en dyb stikning, men målet blev annulleret, fordi en af hans medspillere havde haft hånd på bolden.

Kasper Schmeichel spillede hele kampen og lukkede tre mål ind i anden halvleg. Thomas Delaney sad ude med en skade.

Anderlecht er trods nederlaget på andenpladsen i den belgiske liga.