Endelig kom forløsningen

NFH-spillerne kunne endelig juble over en hjemmesejr, da SIlkeborg-Voel blev besejret med 28-22. Foto: Ingrid Riis
Efter tre nederlag træk i på hjemmebane fik NFH bugt med den grimme statistik.

NYKØBING: Så kom den endelig. Den bare anden hjemmesejr for NFH i denne sæson. I den sidste hjemmekamp i kalenderåret 2023 lykkedes det NFH at nedkæmpe Silkeborg-Voel med 28-22 foran 1.976 tilskuere i Spar Nord Boxen.

Men det unge Silkeborg-mandskab voldte længe NFH problemer, og det var først i kampens sidste kvarter af anden halvleg, at værterne fik trukket fra.

NFH fik en forfærdelig start på kampen, der gav dem problemer i hele første halvleg. Inden der var gået fire minutter, førte gæsterne med 4-0, og NFH-træner Jakob Larsen havde ingen anden udvej end at tage en tidlig timeout.

Det fik standset blødningen, men NFH fik først kontakt ved stillingen 9-9 efter tyve minutters spil. Inden pausen nåede falstringerne heller ikke at komme foran, da Silkeborg-Voel gik til pause foran med 12-11.

Angrebet var skidt i kampens indledning, men da først Amalie Wulff efter 25 minutter kom på banen, kom der mere facon over det offensive spil. Hendes uortodokse stil var det, der skulle for at lukke Silkeborg-Voel-forsvaret op, og ti minutter efter pausen fik NFH overtaget.

Med et kvarter igen kom den første tremålsføring, da Sofie Bardrum igen scorede sikkert på straffekast til 20-17.

Det hul formåede midtjyderne aldrig at indhente, og da gæsterne samtidig også blev ramt af et par udvisninger, var lykken gjort for NFH, da først Aimée von Periera scorede i tomt mål til 24-19  og dernæst Amalie Wulff til 25-19.

Gæsternes kræfter var forduftet, og i slutfasen var der ikke spænding om udfaldet.

Med sejren avancerer NFH til fjerdepladsen i kvindernes Håndboldliga inden de to næste kampe, der begge er på udebane i det jyske mod Aarhus United og Bjerringbro de kommende to onsdage.