England tager trofæet med hjem fra U21-EM efter sen strafferedning

Englands Cole Palmer bankede i første halvleg et frispark ind i sin holdkammerat, hvorefter bolden gik i mål. Foto: Tamuna Kulumbegashvili/Ritzau Scanpix
Det engelske U21-landshold er europamester efter 1-0-sejr over Spanien ved U21-EM i Rumænien og Georgien.

Med Premier League-spillere som Anthony Gordon, Morgan Gibbs-White og Curtis Jones i startopstillingen vandt det engelske U21-landshold lørdag aften EM.

I finalen blev Spanien besejret 1-0, hvorefter anfører Taylor Harwood-Bellis kunne løfte trofæet i Batumi i Georgien.

Det engelske mål blev sat ind i de sidste minutter af første halvleg efter et frispark. Her troede Cole Palmer, at han havde scoret direkte på frispark med stor hjælp fra den spanske mur.

Men det viste sig, at bolden havde ramt holdkammeraten Curtis Jones, mens Liverpool-spilleren forsøgte at dukke sig. Jones endte med at blive noteret for målet, mens Manchester Citys Cole Palmer i stedet fik en assist.

I kampens tillægstid fik Spanien en gylden mulighed for at udligne med et straffespark. Men James Trafford blev den store helt for England, da han reddede både straffesparket og en stor opfølgende chance på riposten.

Gennem kampen havde begge mandskaber store muligheder for at få bolden i nettet, men det blev kun til et enkelt mål på Adjarabet Arena i Batumi.

Og særligt England vil nok også mene, at det var fortjent, at de i første halvleg fik bolden i mål efter flere store chancer.

Efter det mærkværdige frisparksmål i første halvlegs tillægstid opstod der også intense scener omkring de to landsholds bænke i forbindelse med englændernes jubel.

Det førte til, at et medlem af trænerstaben fra hvert land fik besked på at forlade banen. For England gjaldt det den tidligere landsholdsback Ashley Cole, der er assistenttræner for U21-landsholdet.

Spanien havde både i første og anden halvleg bolden mest, men kunne ikke omsætte det til et mål bag James Trafford i Englands mål.

Derfor blev det England, der kunne tage trofæet med hjem.

England har to gange tidligere vundet U21-EM. Det skete i 1982 og 1984.

Det danske U21-landshold var ikke med ved slutrunden i Georgien og Rumænien.

I september sidste år missede Danmark en billet, da det blev til et samlet nederlag efter straffespark til Kroatien over to playoffkampe.