Favoritterne gik glat igennem

Manchester United er klar til stormøde med FC Barcelona i Champions League.

Akkurat som i sidste sæson er tre af de sidste fire hold i Champions League engelske, og det er præcis de tre samme mandskaber, der i år har fundet vej til årets semifinaler - Liverpool, Chelsea og Manchester United. Sidste hold, der stadig er med i kampen om pokalen med de store ører, er spanske Barcelona.

Sådan lød facit efter onsdagens sidste returkampe i turneringens kvartfinaler, hvor Manchester United hjemme slog Roma 1-0 og dermed gik videre med 3-0 samlet, mens værterne fra Barcelona overvandt en stærk Schalke-start og sejrede 1-0 akkurat som det var tilfældet i klubbernes første møde.

Manchester Uniteds skotske manager Alex Ferguson valgte at spare tre af sine største stjerner fra start bl.a. Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo og Paul Scholes. Roma fik en rigtig god mulighed for at skabe spænding om, hvor semifinalebilletten skulle sendes hen. Efter en lille halv time begik Wes Brown nemlig straffespark mod romernes Mancini, men Daniele De Rossi misbrugte muligheden på det skammeligste, da han lossede bolden flere meter over Edwin van der Sars mål.

Romerne kom aldrig tæt på at skabe miraklet i Manchester, og i stedet sørgede argentinske Carlos Tevez efter 70 minutter for, at United udbyggede rekorden for flest Champions League-sejre i træk på hjemmebane til 11.

Barcelona-træner Frank Rijkaard er under pres for tiden, og hans trænersæde havde næppe holdt til en exit i mødet med tyske Schalke 04. Barcelona overtog langsomt spillet, og to minutter før pausen gav Yaya Touré hjemmeholdets fans noget at juble over, da han scorede efter en noget tilfældig gang tumult i det tyske felt.

Danske Søren Larsen fik det sidste kvarter på banen, men Schalke havde ikke kræfter og evner til at skabe det nødvendige pres og kom aldrig i nærheden af de to mål, der skulle til for at komme i semifinalen.

Semifinalerne hedder Barcelona-Manchester United og Liverpool-Chelsea. Første kamp spilles om to uger med returkamp ugen efter. Årets finale spilles i Moskva onsdag 21. maj.

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt