FC Nordsjælland videre trods svagt spil

Med 2-1 hjemme over skotske Queen of the South gik FC Nordsjælland videre til Uefa Cuppens første runde.

Med 2-1 hjemme over skotske Queen of the South gik FC Nordsjælland videre til Uefa Cuppens første runde med en samlet målscore på 4-2.

Men det var langt fra fortjent. Faktisk var det svært ikke at have medlidenhed med skotterne - både dem på banen og de mange hundrede fans, der havde taget turen til Farum Park tirsdag aften.

FC Nordsjælland kan sjældent - omend aldrig - prale af et fyldt stadion til hjemmekampene på Farum Park. Fyldt var det bestemt heller ikke til returopgøret mod Queen of the South, hvor Farumklubben skulle forsvare en 2-1-føring fra det første opgør mod den skotske 1. divisionsklub.

Men det kunne have lydt sådan. For flere hundrede skotter på én langside der brølede, sang og klappede i takt, var næsten ikke til at overdøve. Og da slet ikke da gæsternes Robert Harris allerede i det andet minut kunne gøre det, skotterne højlydt havde proklameret, at de gik efter for at ryste nordsjællænderne. De ville have et hurtigt mål, og det fik de.

Strategien med at ryste hjemmeholdet tidligt skulle vise sig at lykkes over al forventning især i første halvleg, hvor FC Nordsjælland havde store problemer med at få afleveringerne til at passe og spillet til at flyde.

På midtbanen kæmpede den canadiske landsholdsspiller Patrice Bernier, der har sin første sæson i klubben, som en enmandshær, mens de få chancer holdet havde for udligning blev misbrugt på det groveste af blandt andet Morten Karlsen, der hamrede bolden over mål. Han var da heller ikke at finde i startopstillingen efter pausen, hvor indskiftede Andreas Dahl i stedet fik chancen på midtbanen.

Men meget hjalp det ikke. Størstedelen af spillet tilhørte stadig skotterne, der med flid prøvede at få et altafgørende mål til 2-0, der ville betyde, at Nordsjælland skulle score for ikke at tabe det videre avancement i turneringen på gulvet.

Kun Martin Bernburg forhindrede fadæsen med to hurtige scoringer i de sidste minutter. Men spillet var langt fra imponerende.
Lodtrækningen til første runde af Uefa Cuppen foregår fredag.