FCK's Champions League-håb lider knæk i Farum

Udadtil har FC København verbalt allerede opgivet at forsvare superliga-guldet, og det kan man godt forstå efter søndagens 0-1-nederlag ude til FC Nordsjælland.

Med fire spillerunder tilbage er der fortsat en matematisk chance for at nå førstepladsen, men med ni point op til AaB's førerhold skal der efterhånden ske mirakler.

Foruden AaB skal FC Midtjylland også overhales, og hvis ikke det sker, misser FCK'erne helt en plads i Champions League-kvalifikationen. Det ville være en enorm skuffelse for FCK.

Ståle Solbakkens FCK-mandskab spiller heller ikke som et hold, der oser af mesterskabsklasse eller noget lignende for tiden. Søndagens kamp i Farum er et fint eksempel på det.

I en kedelig og meget chancefattig første halvleg skulle man vente til overtiden, før en interessant afslutning fra FCK'erne blev sendt mod mål.

Christian Bolanos fik afsluttet godt, men David Jensen i FCN-målet reddede også ganske flot.

Værterne bidrog heller ikke med noget underholdende i de første 45 minutter, hvor solen over Farum i det mindste sørgede for positive vibrationer på lægterne.

FCK's offensive aktioner virkede fantasiløse, og de regerende mestre kan sagtens ende sæsonen bag både AaB og FCM, måske også bag Brøndby.

FCK skal have ros for, at spillet efter pausen blev forbedret en del, og især Bolanos sprudlede med flere gode ture offensivt.

FCK-angriber Andreas Cornelius leder fortsat efter den form, som engang gjorde ham til klubbens topscorer, men efter det halve år i Cardiff er han langt fra sin tidligere målfarlighed.

Cornelius havde en række muligheder i anden halvleg, men var bare ikke skarp nok i sine afslutninger. Angrebsmakker og nuværende FCK-topscorer, belgiske Igor Vetokele, spillede hele kampen, men var fuldstændig anonym.

FCK måtte se bort fra en rygskadet Johan Wiland i målet, men erstatningen Kim Christensen gjorde det godt på sin tidligere hjemmebane i Farum.

Dog var han uheldig med små 20 minutter igen, da Morten Nordstrands hovedstødsforsøg ramte stolpen, hvorefter bolden ramte Kim Christensen i ryggen, så den gik i mål til 1-0.

I Kasper Hjulmands femtesidste kamp som FCN-træner var der derfor rigeligt at glæde sig over for hjemmeholdet.

Næste kamp for FCK bliver spændende. Brøndby gæster Parken om en uge, og det ligner en kamp om tredjepladsen i ligaen.

FCM, som mandag gæster Esbjerg, er på andenpladsen fem point foran både FCK og Brøndby.

Lykkelig formand: - Vi har haft flere end nogensinde