FCK slår kriseramte AaB og får Cornelius skadet

Andreas Cornelius måtte tidligt trække sig ud af opgøret med en skade, da FCK ude slog AaB i Alka Superligaen. Foto: Polfoto/Klindt Sølbeck Christian

FC København rejste hjem fra Aalborg med tre point og en skadet angrebsprofil forud for Porto-kampen.

FC København udbyggede føringen i toppen af Alka Superligaen, da det fredag aften blev til en 2-1-sejr ude over AaB.

Mestrene har nu hele ni point ned til Brøndby på andenpladsen, men Brøndby har spillet en kamp færre.

Nordjyderne lagde i løbet af anden halvleg et tryk mod københavnernes mål, men det skete uden at få et udbytte.

AaB har kun hentet én sejr i de seneste til ligakampe, og nederlaget var AaB's tredje i træk. Dermed er klubbens målsætning om at kvalificere sig til slutspillet i den grad under pres.

Ståle Solbakken måtte dog også rejse hjem fra det nordjyske med visse bekymringer forud for tirsdagens Champions League-kamp mod FC Porto.

Andreas Cornelius udgik efter kun fem minutters spil med en forstrækning i baglåret til stor ærgrelse for en tydeligt frustreret FCK-træner.

Cornelius var en af de spillere, der småskadet forlod landsholdslejren inden Danmarks kamp i ugens løb ude mod Tjekkiet, men han var altså at finde i FCK's startopstilling mod AaB.

Gæsterne bragte sig foran efter kun tre minutters spil. AaB-forsvaret snorksov efter et hjørnespark, og en umarkeret Thomas Delaney tog et af sine vanlige løb ind i det lille felt og forlængede uden problemer bolden i mål til 1-0.

Den resterende del af første halvleg var med et stordominerende FCK-hold, der tilspillede sig flere oplagte målchancer uden at udnytte dem. AaB's uforløste kontraangreb var det eneste, der mindede om en nordjysk trussel mod udeholdets defensiv.

Derfor kom det også som en helt naturlig del af kampens forløb, da Rasmus Falk øgede føringen kort før pausen. Den lille kreatør havde sneget sig ind i feltet og modtog en lang bold fra William Kvist.

AaB-forsvaret var umiddelbart på plads, men tillod alligevel Falk at vende rundt og lægge bolden sikkert forbi AaB-keeper Nicolai Larsen.

Så troede de fleste, at FCK kunne gå til pause med en 2-0-føring, men Frederik Børsting ville det anderledes.

AaB-kanten, der ikke har fået meget spilletid i denne sæson, modtog lidt tilfældigt bolden i en fri position og udplacerede sikkert Robin Olsen i københavnernes mål og reducerede til 1-2.

AaB kom markant bedre med efter pausen og var dominerende i store dele af anden halvleg. Det udmøntede sig også i målchancer, hvor den klart største faldt for fødderne af Kasper Risgård, der dog misbrugte sin mulighed.

Thomas Delaney var også millimeter fra at score sit andet mål i kampen, da han kanonerede et langskud på undersiden af overliggeren.

Mod kampens slutning mistede AaB trykket, og anden halvleg forblev målløs.

AaB får i næste runde besøg af Randers FC, mens FCK tirsdag skal i aktion i Champions League mod FC Porto, inden klubben skal en tur til Lyngby i næste ligakamp.