FCM pligtsejrer mod amputerede sønderjyder

FC Midtjylland vinder uden de store problemer en 2-0-sejr over et stærkt svækket Sønderjyske-hold.

Selvom målene først kom efter pausen, så var sejren reelt aldrig i fare for FC Midtjylland, som på hjemmebane sikkert slog et skadeplaget Sønderjyske-hold med 2-0 i Superligaen.

Tim Janssen og Sylvester Igboun afgjorde kampen for midtjyderne, som på forhånd var store favoritter til at tage de tre point, da Sønderjyske var hårdt ramt af afbud.

Sønderjyske måtte undvære profilerne Henrik Hansen, Quincy Antipas og Tommy Bechmann, som alle døjer med diverse skader og småskavanker.

Dertil kommer, at holdets topscorer i denne sæson, Eyjolfur Hedinsson, sad i karantæne, mens Kenneth Fabricius måtte indlede opgøret på bænken.

Alligevel kom sønderjyderne fint fra start og havde kampens første store chance, da Daniel Christensen efter 10 minutter måtte se stolpen tage sig af et udmærkede spark.

Klassiske Sønderjyske-dyder som hård fight og tætte markeringer gjorde, at cheftræner Lars Søndergaards amputerede mandskab kunne gå til pause med stillingen 0-0 i ryggen.

I anden halvleg kom FC Midtjylland til gengæld bedre ud af starthullerne. Hjemmeholdet spillede med højere fart i afleveringerne, og Sønderjyskes mangel på stamspillere viste sig tydeligere og tydeligere som kampen skred frem.

Derfor var det også helt logisk, at Tim Janssen efter små 10 minutters spil af anden halvleg kunne heade hjemmeholdet foran efter et godt taget frispark af Jesper Juelsgård.

Det satte midtjyderne yderligere op i gear, og kort efter kanonerede Sylvester Igboun bolden på stolpen i en aktion, der burde have givet mål.

Den nigerianske angriber fik dog sit mål, da han et kvarters tid før slutfløjtet lukkede kampen med sit mål til 2-0.

Med sejren rykker FC Midtjylland forbi Sønderjyske i tabellen, og Glen Riddersholms mandskab er med 15 point for ni kampe á point med AGF og AaB, der indtager pladserne lige under FC København, som er nummer et.

FCK og AaB mødes senere søndag i Parken.

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting