FCN trykker AB ned og sikrer første pokalstik

Ibrahim Osman stod for målet til 2-0, da FCN overbevisende slog AB med netop de cifre onsdag. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
AB havde et par skudforsøg, men var ellers overmatchet i Farum, da FCN spillede sig tæt på pokalsemifinalen.

Der er lang vej til en pokaloverraskelse for AB fra 2. division. I det første af to kvartfinaleopgør i DBU Pokalen mod FC Nordsjælland i Farum tabte AB 0-3 efter en ensidig affære.

Ikke uventet var det superligaholdet, som sad tungt på spillet gennem hele kampen. Men AB-spillerne havde taget deres største fighterhjerter med til Farum.

FCN sværmede ofte rundt om gæsternes målfelt, men de grønblusede var dygtige til at få ryddet op gennem hele første halvleg.

Tættest var FCN på scoring efter 35 minutter, da kun en heroisk redning på målstregen fra AB-stopper Hørdur Askham forhindrede en scoring.

Blandt de bedste FCN-spillere var den 18-årige angriber Conrad Harder, som havde fået chancen fra start. Det var omkring ham, de fleste farlige situationer opstod.

Det var derfor heller ikke overraskende, at det var netop Harder, som kort efter pausen bragte FCN i front. Hans lidt dårlige hovedstød gav en ripost, som han selv var hurtigst over og prikkede ind til 1-0.

AB var overmatchet overalt på banen, og FCN satte sig endnu tungere på kampen.

Efter en time fik Søren Ilsøe AB's første egentlige chance, men hans forsøg blev blokeret. Og i stedet fortsatte FCN presset mod gæsternes mål. Det gav pote med godt 20 minutter igen.

Christian Rasmussen sendte et indlæg ind i panden på Ibrahim Osman, som gjorde det til 2-0.

Scoringen fik pludselig AB frem over stepperne. To gange kort efter var man tæt på en reducering, men gassen gik hurtigt af ballonen igen.

I stedet for reduceringen skubbede Conrad Harder FCN endnu tættere på semifinalerne fem minutter før tid med målet til 3-0 på et hovedstød.

Der er returkamp, også i Farum, 9. december.

• Conference League: FC Nordsjælland - PFC Ludogorets

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt