Fynske favoritter for stærke for NFH

Falstringerne fulgte med i det første kvarter, men et par udvisninger væltede korthuset, og så kunne Odense trække fra, til en sikker sejr.

ODENSE, FOLKETIDENDE: NFH måtte endnu engang tage tomhændet hjem fra Odense, hvor man ikke har vundet siden januar 2018.

Heller ikke i januar 2024 lykkedes det at hente en sejr.

Det fynske Champions League-hold var - måske som ventet - en for stor mundfuld for et NFH-hold, som på dagen også var handicappet af skader og afbud.

Hverken Cecilie Greve (skadet), Moa Högdahl (gravid), Ayaka Ikehara (skadet) og Alberte Kielstrup (syg) var til disposition, og det betød et angreb, der for bagkædens vedkommende udelukkende bestod af højrehænder.

Gæsterne startede ellers glimrende og kom foran 4-3 og 5-4 ved et godt spillende Amalie Wulff, der styrede spillet og selv var farlig, men så ramlede det hele med en fejludskiftning af keeper Catharina Broch, og endnu en udvisning til Sofie Bardrum, og så kunne Odense bringe sig foran med 10-6.

Der blev også sværere for NFH at få bolden ind bagved Odense-keeper Yara ten Holte. Chancerne var der ellers, men afslutningskvaliteten manglede, og så kunne værterne gå til pause foran med komfortable 16-11.

Den minimale spænding, der måske var ved pausen, blev effektivt punkteret i de første minutter af anden halvleg, da Odense scorede de tre første mål og bragte sig på 19-11, inden Aimée von Periera svarede igen til 19-12, men slaget var tabt.

Det lignede en stor øretæve midtvejs i anden halvleg, da Odense førte med 29-19, men med fem scoringer i træk fik NFH reduceret til 29-24 og forhindret en mindre ydmygelse.

Odense vandt kampen med 31-26, men NFH skal have ros for ikke at slå op i banen og kun tage fra Fyn med et nederlag på fem mål. Det kunne have endt meget værre.

Næste opgave for NFH er på onsdag på hjemmebane mod Ringkøbing.