Gigantisk målmandsbrøler koster Inter dyrt i guldjagt

Inter-lejren må tage sig til hovedet efter brøleren i Bologna. Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters
Inter tabte 1-2 ude til Bologna trods en tidlig føring. En fatal målmandsfejl blev afgørende i slutfasen.

AC Milan har fået en stor gave og er fortsat tophold i Serie A.

Lokalrivalen Inter dummede sig gevaldigt onsdag aften på udebane i Bologna, hvor hjemmeholdet vandt 2-1 efter et højst besynderligt sejrsmål.

Med ni minutter tilbage af den ordinære spilletid blev bolden trillet tilbage til Inter-keeperen Andrei Radu, men rumæneren formåede kuriøst nok ikke at få ram på bolden, og så var det ingen sag for Nicola Sansone at opsnappe den og sparke den i et tomt mål.

Dermed har Inter to point op til AC Milan inden de sidste fire spillerunder i sæsonen.

- Der er uden tvivl bitterhed. Det er normalt. Vi har ikke længere kontrol over vores egen skæbne. Vi er nødt til at se, hvad Milan gør og forsøge at vinde vores resterende fire kampe, siger Inters træner, Simone Inzaghi, ifølge Football Italia.

Inter kunne have erobret førstepladsen med en sejr i Bologna, og det så da også godt ud tidligt i kampen.

Der var spillet under tre minutter, da Ivan Perisic hamrede Inter i front med et forrygende spark i nettaget efter effektivt kombinationsspil på kanten af feltet.

Inter blev ved med at dominere og kunne reelt have lukket kampen, inden Bologna pludselig meldte sig ind i opgøret.

Hjemmeholdet fik nemlig udlignet på holdets første afslutning i kampen. Efter 28 minutters spil timede Marko Arnautovic sit løb ind i feltet perfekt, og så kunne han stige til vejrs og heade udligningen ind.

Herefter skabte Inter fortsat flest chancer, om end Bologna også viste sig frem i offensiven et par gange.

Alligevel skulle der en kæmpe personlig fejl til fra målmand Andrei Radus side for at afgøre kampen, og Inter har nu brug for hjælp udefra, hvis Milan skal hentes i toppen.

Den 24-årige Radus eneste optræden hidtil i denne sæson var i en pokalkamp i januar mod Empoli, og opgøret mod Bologna var hans første i Serie A.

- Vi har alle fuld tiltro til ham. Det var en uheldig hændelse, men den slags kan ske. Radu er en fremragende målmand med en lys fremtid foran sig, lyder det fra træner Simone Inzaghi ifølge Football Italia.

Atalanta var atter uden Joakim Mæhle i onsdagens hjemmekamp mod Torino. Efter 90 vilde og chancerige minutter måtte de to hold dele i porten ved slutresultatet 4-4.

Tidligere onsdag tabte også Fiorentina et skridt i jagten på europæisk deltagelse. På hjemmebane endte det med en gedigen skuffelse, da opgøret mod Udinese blev tabt med 0-4.

Atalanta ligger nummer otte med 55 point, mens Fiorentina har et point mere på syvendepladsen. Lazio har også 56 point, mens Roma på femtepladsen har 58 point.