Guld til Danmark

Danmark slog Kroatien med 24-20 i EM-finalen i herrehåndbold. Dermed har holdet vundet sin første guldmedalje nogensinde og er kvalificeret til OL.

Danmark slog Kroatien med 24-20 i EM-finalen i herrehåndbold. Dermed har holdet vundet sin første guldmedalje nogensinde og er kvalificeret til OL. Danmark har for første gang nogensinde hentet guldmedaljer ved en større slutrunde i håndbold for herrer.
Det skete søndag, da Kroatien blev besejret 24-20 finalen ved EM i Norge. Det danske hold fik ellers en skidt start på kampen, hvor der gik knap otte minutter, før holdet for første gang passerede den kroatiske keeper. Men forsvaret blev stabiliseret, og da Jesper Jensen afløste Joachim Boldsen på playmakerpladsen i angrebet, kom der også rigtigt fin struktur på angrebsspillet.
Så fin, at danskerne ikke alene fik udlignet, men endda også var foran 13-10 ved pausen. Danmark virkede ikke alene mentalt, men også fysisk ovenpå. Kroaterne havde turneringen igennem slidt på mange af de samme spillere, og til sidst kunne holdets største stjerne, Ivano Balic, i lighed med flere af holdkammeraterne dårligt slæbe sig frem ad banen. Alligevel lykkedes det at hænge på helt frem mod den hektiske slutfase, hvor der tilsyneladende gik gummiben i den for Ulrik Wilbeks mandskab.
Men med halvandet minut igen nappede Danmarks bedste gennem hele turneringen, målmand Kasper Hvidt, et straffekast ved stillingen 23-20 og sikrede dermed den danske sejr. Sejren betyder, at Danmark også har kvalificeret sig til OL i Beijing til august. /ritzau/

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt