Haalands saksespark er med til at fælde ligaens bundprop

Erling Haaland scorede sit andet mål på et akrobatisk saksespark. Foto: Peter Nicholls/Reuters

Erling Haaland var tilbage med to scoringer for Manchester City, der vandt over Southampton i Premier League.

Erling Haaland missede to landskampe for Norge og senest Premier League-braget mod Liverpool med en lyskeskade.

Men lørdag aften var den norske bomber tilbage for Manchester City. Han kvitterede med to mål i sejren på 4-1 ude over Southampton i Premier League.

Kort før pausen slog Haaland til første gang, da han tog et af sine karakteristiske løb ind i feltet.

Haaland kom foran sin direkte modspiller og satte hovedet på indlægget fra assistmageren Kevin De Bruyne. Det så nemt ud.

Dermed kunne Pep Guardiolas tropper gå til pause med en smal føring efter flere brændte chancer.

Efter 58 minutter fordoblede Jack Grealish føringen, da han i to omgange fik bolden forbi hjemmeholdets keeper Gavin Bazanu.

Kampens smukkeste scoring stod Haaland for ti minutter senere, da han saksesparkede bolden i nettet til 3-0.

Det var ligamål nummer 30 i denne sæson for den farlige nordmand, der er suveræn ligatopscorer indtil videre.

Minuttet efter blev Haaland skiftet ud med den argentinske angriber Julian Alvarez.

Indskiftede Sekou Mara reducerede til 1-3 for Southampton, men tættere på point kom bundproppen ikke.

To minutter senere blev De Bruyne nedlagt ulovligt i feltet, og straffesparket blev omsat til 4-1 af Haaland-afløseren Alvarez.

Med sejren er Manchester på andenpladsen fem point efter Arsenal, der gæster Liverpool søndag. Lige nu har både City og Arsenal spillet 29 kampe.

Southampton er på ligaens sidsteplads noteret for 23 point efter 30 kampe. Holdet har fire point op til Everton over nedrykningsstregen.