Se alle højdepunkterne fra isen: Herning Blue Fox snupper overtidssejr i Odense

Herning Blue Fox fik to point ud af sit besøg hos Odense. (Arkivfoto). Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Herning vandt 2-1 i Odense efter overtid og to scoringer af Jesper Thörnberg. Odense tævede Sønderjyske 13-3.

Den tidligere Odense-profil Jesper Thörnberg blev afgørende for topholdet Herning Blue Fox, som fredag slog fynboerne 2-1 på udebane efter overtid.

Det skete i en højintens og meget velbesøgt kamp, der blev præget af stærke defensiver og gode målmandspræstationer.

Herning gik ud til første pause foran 1-0 efter svenske Thörnbergs slagskud efter 14 minutters spil, men Odense havde i perioder presset gæsterne langt tilbage omkring deres eget mål.

Derfor var det også ganske fortjent, at Harijs Brants i anden periode fik udlignet, omend lettens scoring faldt efter en del tilfældigheder.

Fynboerne pressede forgæves videre i tredje periode, hvor Morten Poulsen også havde en stor mulighed for at afgøre kampen til gæsternes fordel. Men for femte gang i de seneste syv indbyrdes opgør skulle det afgøres i overtid.

Her blev 32-årige Thörnberg matchvinder og sikrede Herning to point, hvilket dog ikke rækker til førstepladsen.

Rivalen Aalborg Pirates slog således Frederikshavn White Hawks 5-1 og har nu 65 point for 31 kampe. Herning har 64 point for 30 kampe.

Odense er treer med 52 point, inden holdet allerede lørdag får en hurtig mulighed for revanche, når det gæster Herning.

Andetsteds fik Rødovre Mighty Bulls på hjemmebane revanche for sit nederlag i Rungsted onsdag, da Sami Moilanen to minutter før tid skaffede bundholdet en 4-3-sejr og tre vigtige point.

Endeligt bankede Esbjerg Energy på hjemmebane Sønderjyske 13-3 i en dyst mellem to midterhold.

- Jeg tager den på min kappe. Jeg har ikke kunnet sætte holdet ordentligt op til en kamp som denne her, og det er jeg frygteligt ked af, siger Sønderjyske-træner Anders Førster til metalligaen.tv.

Sønderjyske har lørdag mulighed for genrejsning, når Esbjerg kommer til Vojens.

• Metalligaen: Rødovre Mighty Bulls - Herning Blue Fox

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting