Historisk ung debutant scorer i Spaniens storsejr

16-årige Lamine Yamal (til venstre) kom på banen i slutningen af første halvleg og scorede i sin debut for Spanien. Foto: Vano Shlamov/Ritzau Scanpix
Lamine Yamal blev med sine 16 år og 57 dage den yngste spiller for Spanien, der slog Georgien med 7-1.

Det 16-årige spanske stortalent Lamine Yamal fik fredag en oplevelse, han formentlig sent vil glemme.

FC Barcelona-spilleren blev historiens yngste landsholdsspiller på det spanske landshold, da han kort før pausen blev sendt på banen i en sejr på 7-1 over Georgien i EM-kvalifikationen.

Ud over debuten kom Lamal tilmed på måltavlen et kvarter før slutfløjt, hvor han scorede kampens sidste mål.

Skader hos holdkammeraterne Marco Asensio og Dani Olmo fik kort før pausen Spaniens landstræner Luis de la Fuente til at reagere fra bænken.

Sammen med Nico Williams blev Lamine Yamal sendt i aktion på et tidspunkt, hvor de spanske gæster for længst havde afgjort kampen i Tbilisi med en føring på 4-0.

Inde på Spaniens midtbane lå Gavi, der frem til indskiftningen af Yamal, var indehaver af rekorden som Spaniens yngste debutant.

Gavi var 17 år og 62 dage, da Barcelona-spilleren for to år siden fik sin landsholdsdebut.

Med Álvaro Morata som skarpretter oppe foran dominerede Spanien kampen fra start til slut og kunne have vundet endnu større. Morata lavede tre af gæsternes scoringer.

Spanien indtager med sejren andenpladsen i gruppe A med seks point efter tre kampe.

Skotland topper gruppen med 15 point efter en udesejr på 3-0 over Cypern fredag aften. Skotterne har spillet fem kampe og har maksimumpoint.

Norge har fire point for fire kampe og kan få svært at overhale gruppens to førende hold.

I gruppe J hentede Portugal fredag den femte sejr i ligeså mange kampe, da Slovakiet blev slået med 1-0 på udebane. Bruno Fernandes blev matchvinder med en scoring lige før pausen.

I samme gruppe tabte Island 1-3 ude til Luxembourg, så øboerne blot har tre point for fem kampe.