Højbjerg og Tottenham ryger tidligt ud af Liga Cuppen

Straffesparksscoringen fra Kenny Tete sendte Tottenham ud af Liga Cuppen. Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
Et nederlag i straffesparkskonkurrence til Fulham blev Tottenhams sidste oplevelse i denne sæsons Liga Cup.

Den engelske Liga Cup er ofte et godt sted at give bænkevarmere tiltrængt spilletid og en chance for at opnå et af de mindre trofæer.

Men for Tottenham blev det i denne sæson et kort bekendtskab.

Klubben fra det nordlige London røg ud ved først mulige lejlighed, da Premier League-konkurrenterne fra Fulham på hjemmebane ekspederede holdet ud efter straffesparkskonkurrence.

Den ordinære spilletid endte 1-1.

Det kan også få betydning for den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg, som på det seneste har tilbragt mest tid på bænken.

Tirsdag fik han dog lov til at husere på midtbanen i hele opgøret, og på nærmeste hold kunne han se holdkammeraten Micky van de Ven indtage en uheldig rolle.

Hollænderen satte på uheldig vis foden på et indlæg, der sejlede i mål og bragte Fulham på 1-0.

Brasilianske Richarlison pandede balance i regnskabet ti minutter efter pausen, og 1-1 holdt hele vejen til slutfløjt.

I Liga Cup går holdene direkte til straffesparkskonkurrence, og den disciplin klarede værterne bedst.

Alle Fulhams fem skytter gjorde, hvad de skulle fra 11-meterpletten.

Tottenhams Davinson Sanchez brændte som den eneste, og det var nok til at sende Tottenham ud af turneringen allerede i anden runde.

Straffesparkskonkurrence skulle der også til for at afgøre duellen mellem League Two-holdet Newport og Brentford.

Danske Mathias Jensen havde ellers bragt danskerklubben på 1-0, men en udligning i tillægstiden fremtvang den overraskende straffeduel.

Her viste Brentford dog klassen ved at score tre gange, mens Newport ikke fik et eneste forsøg inden for rammen.