Inter-udvisning blev dyr

Marco Materazzi's udvisning midt i første halvleg på Anfield blev afgørende for kampens udfald.

Marco Materazzi blev den store skurk for italienske Inter, da holdet tirsdag i Champions League-ottendelsfinalen på Anfield Road i Liverpool skulle forsøge at skaffe sig det bedst mulige udgangspunkt inden returkampen på hjemmebane.

Den 34-årige forsvarer, der nok er bedst kendt for at have provokeret Zinedine Zidane til et rødt kort i VM-finalen i 2006, måtte nemlig selv en tidlig tur i omklædningsrummet, da han allerede efter 29 minutter indkasserede sit andet gule kort.

Udvisningen betød, at Liverpools pres mod Inter-målet bare blev endnu hårdere end før, men alligevel varede det længe, før englænderne gennembrød den solide italienske defensiv. Men fem minutter før tid lykkedes det alligevel for Dirk Kuyt at passere Julio Cesar og score til 1-0, og bare få minutter senere gjorde Steven Gerrard det til 2-0 og sørgede dermed for alvor for liv på lægterne, hvor de sikkert allerede har glemt det ærgerlige pokalnederlag til Barnsley i weekenden.

Og mens Materazzi sikkert har skammet og ærgret sig over sit røde kort, så sad Schalke 04's Søren Larsen nok med en lige så underlig fornemmelse efter 1-0-sejren over FC Porto. For selv om danskeren på forhånd havde ønsket sig netop at få det resultat med til returkampen i Portugal, så havde han også regnet med at være en del af det hold, der skaffede sejren hjem.

Men Larsen måtte nøjagtigt som i Bundesliga-kampen mod Wolfsburg fredag finde sig i at være helt uden for truppen i modsætning til landsmanden Peter Løvenkrands, der dog i det mindste tilbragte kampen på bænken og som dårligt havde nået at sætte sig, før holdkammeraten Kevin Kuranyi havde scoret til 1-0.

Mere blev der ikke scoret i den kamp, men tilskuerne var heldigere stillet end dem på Georgios Karaiskakis-arenaen i Athen, hvor Olympiakos tog imod Chelsea. Men selv om kampen endte målløs, kan tilskuerne i det mindste glæde sig over, at de undertippede grækere stadig har en chance for at klare det umulige og gå videre til kvartfinalerne.

Tirsdagens sidste ottendedelsfinale stod i Rom mellem Roma og Real Madrid, og her er heller intet afgjort endnu efter 2-1 til hjemmeholdet. Raul bragte madrilenerne foran efter otte minutter, men scoringer af Alessandro Mancini og indskiftede David Pizarro sørgede for, at begge hold stadig står med chancer for at spille sig videre, når returkampen afvikles 5. marts.

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt