Inter-veteran øger spænding i italiensk guldkamp

Dzeko afgjorde topkampen mod Napoli med et knaldhårdt hovedstød. Foto: Luca Bruno/Ritzau Scanpix
Napoli tabte et skridt i kampen om det italienske mesterskab med nederlaget til Inter, mens AC Milan vandt.

Inter brændte store chancer på stribe, men fik alligevel tre point ud af onsdagens topkamp i Serie A mod Napoli.

Ti minutter inde i anden halvleg stod 36-årige Edin Dzeko på det rigtige sted, som han så ofte har gjort i sin karriere.

Bosnierens fuldtræffer sørgede for slutresultatet 1-0, og det åbner kampen om det italienske mesterskab op igen.

Napoli fører stadig Serie A, men har nu kun fem point ned til AC Milan, som tidligere onsdag besejrede Salernitana 2-1 uden Simon Kjær.

På tredjepladsen har Juventus 34 point efter sin sejr på 1-0 over Cremonese, mens Inter ånder fronttrioen i nakken med 33 point.

Inters strategi mod Napoli så ud til at være klar.

Gæsterne skulle have bolden mest, mens Inter selv skulle skabe de største chancer. Begge dele lykkedes, og kun scoringerne manglede før pausen.

Federico Dimarco var første mand til at brænde en stor chance. Efter fire minutter skovlede han fra tæt hold bolden over mål.

Så var det Matteo Darmians tur. Italieneren fik bolden perfekt serveret af Dzeko, men hamrede den langt over kassen.

Også Romelu Lukaku skulle blandt andre nå at misbruge en stor chance, før holdene gik til pause uden scoringer.

Men efter 54 minutter lykkedes det langt om længe for Inter.

Hjemmeholdets spillere havde masser af plads, da bolden blev sendt ud på venstrekanten til Dimarco.

Med et millimeterpræcist indlæg fandt han den erfarne skarpretter Dzeko, som med hård kraft pandede bolden i nettet. Et karakteristisk mål fra den tidligere Manchester City-profil.

Så havde Inter det resultat, som klubben selv og ærkerivalen fra samme by ville nyde godt af.

Men det krævede en stor redning af målmand André Onana på Giacomo Raspadoris forsøg i slutminutterne for at få sejren helt i land.

Napoli gik derfor fra banen som taber efter 11 sejre i træk.