Island sender Danmark ud med 1-3-ydmygelse

Danmark er færdige ved U/21-EM i fodbold efter et skuffende 1-3-nederlag til Island i sidste gruppekamp.

Christian Eriksen og holdkammeraterne leverede en gigantisk skuffelse, da U/21-landsholdet tabte med 1-3 til Island og missede muligheden for en plads i semifinalen.

Den islandske sejr blev sikret efter pausen, hvor Kolbeinn Sigthorsson, Birkir Bjarnason og Hjörtur Valgardsson scorede for øboerne. Bashkim Kadrii reducerede til 1-2 med ni minutter tilbage.

Den islandske sejr var udtryk for større skarphed, for de danske EM-værter producerede masser af chancer.

Danmark angreb fra start Island fra alle vinkler. Det ene øjeblik var det Nicolai Jørgensen i venstresiden. Få sekunder efter Bashkim Kadrii på højrekanten. Og danskerne var ikke bange for at banke på mål.

Nicki Bille Nielsen havde efter en halv time muligheden for at bringe Danmark i front, men angriberen fik hårdt presset af den islandske målmand skubbet bolden forbi den ene stolpe.

Bille var nu ikke den eneste, der skal klandres for, at danskerne er færdige ved EM. Stort set alle på holdet havde på et tidspunkt chancen for at sende bolden over målstregen.

Især efter pausen, hvor alt skulle satses. Det lykkedes dog kun for Bashkim Kadrii, der fik headet bolden i mål til 1-2 i forbindelse med en periode med dansk powerplay.

Selv om målmand Mikkel Andersen i den første time havde haft et par mirakelredninger, så lå det ikke i kortene, at Island skulle bringe sig foran.

Men en opdækningsfejl af den roste venstre back, Nicolai Boilesen, betød, at Sigthorsson fik plads til at sende Island i front med 1-0. Det rystede danskerne og blot to minutter senere øgede Bjarnason til 2-0 på et hovedstød.

I overtiden cementerede Hjörtur Valgardsson sejren, da han hamrede bolden op i det ene målhjørne.

U/21-EM endte dermed som en skuffelse for træner Keld Bordinggaard og Danmark, der havde som målsætning at nå semifinalen. De pladser går i stedet til Schweiz og Hviderusland.

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt